Universiteit Leiden

nl en

Taalwetenschap (BA)

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je meer weten over de opleiding Taalwetenschap en beleven hoe het is om in Leiden te studeren? Taalwetenschap biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, biedt de Universiteit Leiden voorlopig geen fysieke voorlichtingsactiviteiten aan in onze gebouwen. Alle activiteiten worden online aangeboden.

Maak kennis met de opleiding

Om een goed beeld te krijgen van welke studie bij je past, moet je veel uitzoeken. Neem hier dan ook ruim de tijd voor en ga actief aan de slag. Deelname aan een voorlichtingsactiviteit gaat je heel veel duidelijkheid bieden. We zetten de opties voor je op een rijtje:

Start hier je studiekeuze! Oriënteer je breed tijdens de Open Dag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens opleidingspresentaties krijg je een goede eerste indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Stel je vragen op de informatiemarkt: onze studenten, docenten en studieadviseurs staan voor je klaar met hun antwoorden.

Je kunt tijdens de Webinarweek online deelnemen aan het programma van de opleiding waar jij interesse in hebt. Je volgt dan een korte opleidingspresentatie en een 30 tot 40 minuten durend hoor- of werkcollege. De webinars worden gehost door onze studenten en docenten, die ook klaar staan om al je vragen te beantwoorden tijdens de Q&A sessie aan het einde van elk webinar. Zo krijg je een goed beeld van de studie én het onderwijs aan de universiteit..

Tijdens de (online) meeloopdagen volg je een of meerdere colleges voor eerstejaarsstudenten. Studentambassadeurs zullen je natuurlijk ook alles vertellen over de opleidingen en over studeren in Leiden of Den Haag. Tenslotte is er ook alle gelegenheid om je vragen te stellen aan de studentambasadeurs. 

Nieuwsgierig? Verdiep je thuis in taalwetenschap!

Taalkundeolympiade

De Taalkundeolympiade wordt jaarlijks georganiseerd voor leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo die geïnteresseerd zijn in taal én logica. Je krijgt opgaven over de meest uiteenlopende oude en moderne talen en schriftsoorten. Puzzelen met taal is een van de onderdelen van de opleiding, dus het maken van de proefopgaven is een goede manier om thuis te onderzoeken of taalwetenschap bij je past. 

Je vindt de proefopgaven en meer informatie over de olympiade hier.

Online cursus 

Ook kun je thuis kennismaken met de taalwetenschap door deze inleidende online cursus (Engelstalig) te volgen.

Proefstuderen bij Geesteswetenschappen

Proefstuderen bij Geesteswetenschappen

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.