Universiteit Leiden

nl en

Taalwetenschap (BA)

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je meer weten over de opleiding Taalwetenschap en beleven hoe het is om in Leiden te studeren? Taalwetenschap biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.

Maak kennis met de opleiding

Onze voorlichtingsactiviteiten kunnen je helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Gedurende het hele jaar kun je op verschillende manieren kennismaken met deze opleiding, de Universiteit Leiden en jouw toekomstige studentenstad. Vanaf het starten met je studiekeuze tot de definitieve beslissing helpt de universiteit je met diverse voorlichtingsactiviteiten.

Neem deel aan de Bachelor Online Open Dag op zaterdag 7 oktober 2023 en kom meer te weten over onze Engelstalige bacheloropleidingen. Je kunt presentaties bijwonen, onze sprekers ontmoeten en onze studenten kunnen je alles vertellen over studeren aan de Universiteit Leiden en het leven in Leiden of Den Haag.

Start hier je studiekeuze! Oriënteer je breed tijdens de Bachelor Open Dag in Leiden en Den Haag op zaterdag 4 november 2023 en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens de talkshows krijg je een goede indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Studenten en docenten vertellen over hun ervaring met de opleiding. Stel je vragen op de informatiemarkten: onze studenten, docenten en studieadviseurs staan voor je klaar met hun antwoorden. Vergeet niet deel te namen aan een city tour: zo ontdek je alles over de studentensteden Leiden en Den Haag.
Bekijk vooraf de video’s met de belangrijkste informatie over de bacheloropleidingen. Het is handig om voor de start van de Open Dag deze video’s te bekijken. Zo ga je goed voorbereid naar de Open Dag!

Je kunt tijdens Proefstuderen deelnemen aan het programma van de opleiding waar jij interesse in hebt. Je volgt dan een korte opleidingspresentatie en neemt actief deel aan een hoor- en/of werkcollege. Tijdens Proefstuderen ontmoet je onze studenten en docenten, die klaar staan om al je vragen te beantwoorden. Zo krijg je een goed beeld van de studie én het onderwijs aan de universiteit.

Als je erover nadenkt om deze opleiding te gaan studeren aan de Universiteit Leiden en je wilt weten of het bij je past, dan kun je komen Online Proefstuderen. Het is speciaal ontworpen om je een goed idee te geven van hoe het is om deze opleiding te volgen. Het bestaat uit online mini-colleges met een paar opdrachten, alsof het echte eerstejaarsvakken zijn. Kijk de video’s, beantwoord de vragen en kijk of het wat voor je is. Veel plezier! 

Kom Online Proefstuderen

Nieuwsgierig? Verdiep je thuis in taalwetenschap!

Taalkundeolympiade

De Taalkundeolympiade wordt jaarlijks georganiseerd voor leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo die geïnteresseerd zijn in taal én logica. Je krijgt opgaven over de meest uiteenlopende oude en moderne talen en schriftsoorten. Puzzelen met taal is een van de onderdelen van de opleiding, dus het maken van de proefopgaven is een goede manier om thuis te onderzoeken of taalwetenschap bij je past. 

Je vindt de proefopgaven en meer informatie over de olympiade hier.

Online cursus 

Ook kun je thuis kennismaken met de taalwetenschap door deze inleidende online cursus (Engelstalig) te volgen of door de Online Proefstudeermodule te volgen.

Proefstuderen bij Geesteswetenschappen

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.