Universiteit Leiden

nl en

Russische studies (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. Naast de vele studentenvereningen, zoals sport-, muziek- en gezelligheidsverenigingen, zijn er ook studievereningen, die gezellige evenementen organiseren voor jouw opleiding.

Studievereniging MOST

Russische Studies heeft een actieve studievereniging: MOST (my objedinjaem studentov). Hier ontmoet je medestudenten, docenten en alumni. MOST organiseert maandelijks activiteiten met thema’s die betrekking hebben tot Rusland of andere Slavische of voormalige Sovjetlanden. Deze activiteiten variëren van studiereizen en interessante lezingen over politiek tot Russische lunches en wodka avonden.

Meer weten over MOST? Bezoek dan de Instagrampagina van de vereniging.

Irma Ernes

Eerstejaarsstudente Russische studies

Irma Ernes

"Eerst woonde ik in Den Haag, maar nu heb ik een huis gevonden in Leiden. Leiden is een erg mooie stad, en ik heb zin om de omgeving zelf te gaan ontdekken. En bijkomend voordeel: ik hoef niet meer met de trein naar huis en naar college, ik kan straks gewoon op de fiets!"

Leiden studentenstad

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.