Universiteit Leiden

nl en

Russische studies (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. Naast de vele studentenvereningen, zoals sport-, muziek- en gezelligheidsverenigingen, zijn er ook studievereningen, die gezellige evenementen organiseren voor jouw opleiding.

Studievereniging MOST

MOST staat voor ‘my objedinjaem studentov’, Russisch voor ‘Wij verenigen studenten’. Daarnaast is Most ook het Russische woord voor ‘brug’. MOST slaat dan ook een brug tussen Rusland en Nederland, tussen eerstejaars en ouderejaars, en tussen studenten, docenten en alumni. MOST organiseert regelmatig leuke filmavonden, lezingen, uitstapjes naar musea en excursies naar de Russische ambassade in Den Haag. Ook koken de leden Russisch met elkaar en bezitten ze een uitgebreide collectie Russische films waarvan je als lid gebruik kunt maken.

Meer weten over MOST? Bezoek dan de website of de Instagrampagina van de vereniging.

Irma Ernes

Eerstejaarsstudente Russische studies

Irma Ernes

"Eerst woonde ik in Den Haag, maar nu heb ik een huis gevonden in Leiden. Leiden is een erg mooie stad, en ik heb zin om de omgeving zelf te gaan ontdekken. En bijkomend voordeel: ik hoef niet meer met de trein naar huis en naar college, ik kan straks gewoon op de fiets!"

Leiden studentenstad

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.