Universiteit Leiden

nl en

Russische studies (BA)

Waarom Universiteit Leiden

Wil je je ontwikkelen tot een breed opgeleide Ruslanddeskundige? In de Leidse bachelor Russische studies verdiep je je in het hedendaagse Rusland, de nationale en internationale politiek, economie, cultuur en de Slavische geschiedenis én je leert de taal. De kennis en vaardigheden die je opdoet helpen je vooruit in je verdere professionele leven.

De sterke punten van de bachelor Russische studies in Leiden

  • Je krijgt ambitieus onderwijs van hoog niveau, gebaseerd op het onderzoek van onze docenten. Daarbij doe je een breed pakket aan vaardigheden op.
  • Je bestudeert niet alleen het hedendaagse Rusland in al zijn facetten, maar je leert ook over de fascinerende geschiedenis, literatuur en cultuur van het land.
  • Je leert de taal goed spreken, lezen en schrijven. Bij je afstuderen is je lees- en luistervaardigheid op niveau C1 van het Europees Referentiekader Taalvaardigheid; je schrijf- en spreekvaardigheid is op niveau B2. Je kunt Russische teksten zoals kranten of boeken lezen. Daarnaast kun je je goed verstaanbaar uitdrukken in het Russisch.
  • De opleiding is kleinschalig en persoonlijk. Als eerstejaars leer je snel je medestudenten en docenten kennen.
  • Je hebt de mogelijkheid om je eigen interesses te volgen en zelf de focus van je opleiding te bepalen. In jaar twee kun je kiezen voor een specialisatie op het gebied van politiek, economie en geschiedenis of een specialisatie op het gebied van cultuur en taalkunde. Bovendien is er in het derde jaar in totaal een half jaar (30 EC) aan vrije keuzeruimte die je heel breed kunt invullen.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en we dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de nationale rankings, zoals de Keuzegids Universiteiten. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Studeren aan de faculteit Geesteswetenschappen

We leven in een dynamische tijd met complexe vraagstukken. Om deze wereld te begrijpen is goed en relevant onderzoek en onderwijs nodig. Precies dat onderzoek en onderwijs vind je bij de faculteit Geesteswetenschappen in Leiden. Wij bestuderen een breed scala van talen, culturen, kunsten en samenlevingen van over de hele wereld, van prehistorie tot heden. Dat doen we gedreven en altijd met de grootste aandacht voor onze studenten. De Leidse aanpak van onderwijs geven en onderzoek doen heeft ons ver gebracht: we behoren tot de internationale top.

Als student aan onze faculteit leer je de wereld kennen! Je wordt opgeleid tot kritisch denker en academisch professional. Maar even belangrijk vinden wij het om je op te leiden tot betrokken burger, die midden in de wereld staat en die bij kan dragen aan een oplossing voor de uitdagingen van onze tijd. Bij onze manier van opleiden horen uiteraard academische kennis en vaardigheden, maar ook skills waar werkgevers om vragen. Als je voor de faculteit Geesteswetenschappen kiest, kies je voor een internationale academische gemeenschap waar kwaliteit, ambitie en een kritische geest leidend zijn.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.