Universiteit Leiden

nl en

Russische studies (BA)

Na je studie

Wat kun je?

Na het afronden van de bachelor Russische Studies beheers je het Russisch op niet-specialistisch niveau. Dat betekent dat je zonder hulpmiddelen, zoals een woordenboek, algemene teksten kunt lezen en dat je op normaal tempo een gesprek kunt voeren.

Afhankelijk van je afstudeerrichting kun je Russische teksten in hun maatschappelijk-culturele context plaatsen (richting Taal en Cultuur) of heb je goede kennis van de geschiedenis, politiek en economie van Rusland (richting Politiek, geschiedenis en economie). Ook beschik je bij afstuderen over goede onderzoeksvaardigheden en kun je daar goed verslag van doen.

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt

Femke van der Zeijden

Alumna Russische studies

Femke van der Zeijden

"Bij Russische studies leer je dat bepaalde omgangsvormen die wij kennen niet overal ter wereld een vanzelfsprekendheid zijn. Daar heb ik nu veel aan in mijn werk bij het internationale bureau PriceWaterhouseCoopers. Ik kan me goed inleven in andere culturen."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terecht komen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.

Bekijk het videoverslag van het Humanities Career Event 2019

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Loopbaanbegeleiding

Je op de arbeidsmarkt oriënteren: wat houdt dat in en hoe doe je dat? En op welk moment in je studie begin je ermee? De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.