Universiteit Leiden

nl en

Russische studies (BA)

Na je studie

Wat kun je?

Na het afronden van de bachelor Russische Studies beheers je het Russisch op niet-specialistisch niveau. Dat betekent dat je zonder hulpmiddelen, zoals een woordenboek, algemene teksten kunt lezen en dat je op normaal tempo een gesprek kunt voeren.

Afhankelijk van je afstudeerrichting kun je Russische teksten in hun maatschappelijk-culturele context plaatsen (richting Taal en Cultuur) of heb je goede kennis van de geschiedenis, politiek en economie van Rusland (richting Politiek, geschiedenis en economie). Ook beschik je bij afstuderen over goede onderzoeksvaardigheden en kun je daar goed verslag van doen.

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt

Femke van der Zeijden

Alumna Russische studies

Femke van der Zeijden

"Bij Russische studies leer je dat bepaalde omgangsvormen die wij kennen niet overal ter wereld een vanzelfsprekendheid zijn. Daar heb ik nu veel aan in mijn werk bij het internationale bureau PriceWaterhouseCoopers. Ik kan me goed inleven in andere culturen."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

Op ons jaarlijkse Humanities Career Event kom je in contact met bedrijven en organisaties. Tijdens workshops, trainingen en voorlichtingen leer je je voor te bereiden op de arbeidsmarkt en ontdek je je carrièremogelijkheden na je afstuderen.

Bekijk het videoverslag van het Humanities Career Event 2017

Loopbaanbegeleiding

Als student Geesteswetenschappen kun je bij de Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen terecht voor advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast geeft de Loopbaan Service workshops en voorlichtingen over arbeidsmarktori√ęntatie en solliciteren.

De Loopbaan Service helpt je met het voorbereiden op de arbeidsmarkt. En uit ons arbeidsmarktonderzoek blijkt: voorbereiding werkt!

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden