Universiteit Leiden

nl en

Russische studies (BA)

Na je studie

Wat weet je en wat kun je als je bent afgestudeerd?

Als je de bachelor Russische studies hebt afgerond, heb je een mooi pakket aan kennis en vaardigheden tot je beschikking:

  • Je beheerst het Russisch op niet-specialistisch niveau: je kunt zelfstandig algemene teksten lezen en kunt een gesprek voeren.
  • Als je de afstudeerrichting Taal en Cultuur hebt gekozen, kun je Russische teksten in hun maatschappelijk-culturele context plaatsen.
  • Als je de afstudeerrichting Politiek, Geschiedenis en Economie hebt gekozen, heb je een brede kennis over deze drie onderwerpen specifiek in relatie tot Rusland.
  • Ongeacht je afstudeerrichting weet je veel over de Russische maatschappij en de actuele ontwikkelingen in het land.
  • Je bezit academische vaardigheden, zoals teksten interpreteren, een onderzoek opzetten en uitvoeren, presenteren, goede teksten schrijven.
  • Ook heb je algemene vaardigheden ontwikkeld, zoals plannen, structureren, projectmatig werken, creatieve oplossingen bedenken, werken in een team.
  • In je studie heb je bovendien geleerd kritisch en onafhankelijk te denken.

Met deze kennis en vaardigheden ben je geschikt voor een baan bij het bedrijfsleven, de media, onderwijs en overheid.

Je kunt er ook voor kiezen om een vervolgstudie te doen en verder te gaan met een master in Leiden of aan een andere universiteit in binnen- of buitenland.

Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt

Femke van der Zeijden

Alumna Russische studies

Femke van der Zeijden

"Bij Russische studies leer je dat bepaalde omgangsvormen die wij kennen niet overal ter wereld een vanzelfsprekendheid zijn. Daar heb ik nu veel aan in mijn werk bij het internationale bureau PriceWaterhouseCoopers. Ik kan me goed inleven in andere culturen."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terechtkomen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.

Hier kun je zien hoe het Career Event er in 2021 uitzag.

Bekijk het videoverslag van het Humanities Career Event 2019

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Loopbaanbegeleiding

Je op de arbeidsmarkt oriënteren: wat houdt dat in en hoe doe je dat? En op welk moment in je studie begin je ermee? De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.