Universiteit Leiden

nl en

Educatieve master Religie en Levensbeschouwing (MA) (120EC)

In deze tweejarige master zijn vakinhoudelijke verdieping en een lerarenopleiding geïntegreerd in één programma. Met deze master haal je direct na je bachelor een eerstegraads onderwijsbevoegdheid Godsdienst/Levensbeschouwing.

Lees meer over het studieprogramma.

Voor wie?

De master is voor studenten met een bachelor of minor in de religiewetenschap, of met een bachelor theologie op universitair of hbo-niveau. Na de master kun je Godsdienst/Levensbeschouwing geven aan alle klassen van het voortgezet onderwijs (onderbouw en bovenbouw; vwo, havo en vmbo) en op het mbo. Je kunt werken bij zowel bijzondere als openbare onderwijsinstellingen.

Lees meer over toelatingseisen en aanmelding.

Waarom de Educatieve master Religie en Levensbeschouwing in Leiden?

  • Naast de gevestigde religies komen spiritualiteit, humanisme en burgerschap uitgebreid aan de orde. In onze pluralistische samenleving zijn dit belangrijke onderdelen van het vak Godsdienst/Levensbeschouwing.
  • De religiewetenschappelijke en educatieve vakken versterken elkaar. Je doet de nieuwste religiewetenschappelijke kennis op en leert die overdragen op een breed publiek. Je staat al in het eerste jaar voor de klas op een school voor voortgezet onderwijs.
  • Je leert je eigen lessen te ontwerpen en verdiept je in didactische thema’s naar keuze.
  • Na afronding van de tweejarige educatieve master ben je vrijwel zeker van een baan in het onderwijs.

Lees meer over de unieke voordelen van het Leidse programma.

Dr. Markus Altena Davidsen

Universitair docent Godsdienstsociologie

Dr. Markus Altena Davidsen

"Onze pluralistische samenleving heeft een nieuw soort docent religie en levensbeschouwing nodig. We starten nu deze master om die docenten op te leiden."

Meer informatie

Meer informatie is te verkrijgen tijdens de Masterdag op vrijdag 13 maart 2020. Of neem contact op met de studieadviseur of het secretariaat van de lerarenopleiding.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie