Universiteit Leiden

nl en

Rechtsgeleerdheid - Economie (LLB)

Extra uitdagingen

Wil je graag wat extra’s doen naast je studie? Daar is bij de Universiteit Leiden alle ruimte voor.

Naar het buitenland

Een studieperiode in het buitenland is de kans om je horizon te verbreden. Specialistische kennis die in Leiden niet voorhanden is, vind je soms wel bij een universiteit in het buitenland. Of je kunt je verdiepen in onderwerpen waar in Leiden minder aandacht voor is. De rechtenfaculteit werkt samen met vele gerenommeerde universiteiten in Europa, zoals Oxford, Parijs, Siena, Oslo, Granada en Zürich. Maar ook wereldwijd heeft de opleiding goede contacten. Zo kun je bijvoorbeeld studeren in China aan de Shanghai International Studies University. Je leert je redden in een onbekende omgeving. Je verbetert je talenkennis en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Last but not least, je leert internationaal te denken. Hiervoor ga je al in je tweede jaar plannen maken.

Chantal van den Engel

Masterstudente

Chantal van den Engel

"Ik heb ervoor gekozen om een half jaar in Wenen te studeren en zou iedereen een buitenlandsemester aanraden. Ik ben losgegaan op het aantal vakken dat ik kon volgen, en heb met name voor vakken over Europese handel gekozen. Mijn bachelor Recht en Economie kon ik hiermee verrijken aangezien dit me kritisch liet nadenken over je eigen vertrouwde Nederlandse wetgeving. Elk Europees land gaat natuurlijk net anders om met de doorwerking van Europese regelingen. Ook heb ik vakken in Oostenrijks recht gekozen, puur omdat je hierdoor kan stilstaan bij de voor- en nadelen van je eigen wetgeving. Bovendien kan je met (ook nog eens leuke) studenten uit allerlei landen over de wetgeving discussiëren."

Keuzevakken

In de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid - Economie is geen ruimte ingeroosterd om studiepunten vrij in te vullen. Dat neemt niet weg dat je natuurlijk altijd extra keuzevakken kunt kiezen die je wilt volgen. Binnen je studie om je kennis te verdiepen, buiten je studie om je basis te verbreden. Met keuzevakken geef je zelf richting aan je studie. Doe alvast inspiratie op en verdiep je in de keuzevakkengids

Minor

Naast losse keuzevakken bieden opleidingen een speciaal samengesteld pakket van keuzevakken aan. Dit vaste pakket van dertig studiepunten heet een minor. De keuze voor een minor hoef je niet voor te leggen aan een examencommissie.

Stage

Tijdens een stage werk je voor een aaneengesloten periode bij een organisatie, bijvoorbeeld een ministerie, een Rechtbank, een bank, een toezichthouder of een (internationaal) bedrijf. Een goede manier om te ontdekken hoe het werk je bevalt. De inhoud van de stage spreek je af met een stagedocent van je opleiding. Het Studenten Loopbaan Service van de Universiteit Leiden en de facultaire loopbaancoach helpen je graag om een geschikte stageplek te vinden. Kijk voor sollicitatietips en een actueel overzicht in Nederland en het buitenland op: Studenten Loopbaan Service Op de facultaire website vind je een overzicht van het aanbod aan stageplaatsen, bijbanen en vacatures dat bij ons binnenkomt.

Bachelor Honoursonderwijs

Voor nieuwsgierige en gemotiveerde bachelorstudenten organiseert de Honours Academy van de Universiteit Leiden verschillende vormen van extracurriculair onderwijs, variërend van langlopende programma’s tot kortdurende vakken.

Honours College

Heb jij interesse in een extra uitdaging naast je studie? Neem dan deel aan het Honours College. Je volgt een traject van 30 EC om je kennis en vaardigheden verder te verbreden en te verdiepen, bij je eigen of een andere faculteit. Het onderwijs is kleinschalig, met volop keuzemogelijkheden. Je ontmoet studenten uit andere disciplines en leert om over de grenzen van je eigen vakgebied heen te kijken.

Bachelor Honours Classes

Lijkt het jou leuk om een vak te volgen dat buiten jouw comfortzone ligt? Bachelor Honours Classes (5 EC) zijn uitdagende vakken ter verbreding naast je reguliere studie, met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Voor Honours College-studenten is het volgen van een Bachelor Honours Class onderdeel van hun programma, maar ook als niet-honoursstudent ben je van harte welkom om je aan te melden.

LDE Bachelor Honours Programme Sustainability

Wil jij jouw kennis op het gebied van duurzaamheid verder ontwikkelen? Doe mee met het LDE Bachelor Honours Programme Sustainability (15 EC), een eenjarig interdisciplinair traject waaraan je als tweede- of derdejaars bachelorstudent kunt deelnemen. Je doet relevante kennis op, ontwikkelt vaardigheden en gaat aan de slag met actuele duurzaamheidsuitdagingen. Dit programma is een samenwerking tussen de Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam (LDE). Studenten van alle drie de universiteiten kunnen deelnemen.

Master Honours Classes & Challenges

Sommige projectmatige vakken van de Master Honours Classes & Challenges zijn ook beschikbaar voor vergevorderde bachelorstudenten. In kleine interdisciplinaire teams ga je aan de slag met de uitdaging van een partnerorganisatie. 

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Geïnteresseerd in muziek, beeldende kunst of vormgeving? ACPA biedt onderwijs aan in de vorm van keuzevakken, talentprogramma's Practicum Musicae (PM) en Practicum Artium (PA) en Honours Classes. Een keuzevakkenpakket van 15 of 30 EC, als invulling van keuzeruimte in de Bachelorstudie, is mogelijk. Een overzicht van dit onderwijs is in de Studiegids te zien. Meer informatie over de ACPA.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.