Universiteit Leiden

nl en

Rechtsgeleerdheid - Economie (LLB)

Extra uitdagingen

Wil je graag wat extra’s doen naast je studie? Daar is bij de Universiteit Leiden alle ruimte voor.

Naar het buitenland

Een studieperiode in het buitenland is de kans om je horizon te verbreden. Specialistische kennis die in Leiden niet voorhanden is, vind je soms wel bij een universiteit in het buitenland. Of je kunt je verdiepen in onderwerpen waar in Leiden minder aandacht voor is. De rechtenfaculteit werkt samen met vele gerenommeerde universiteiten in Europa, zoals Oxford, Parijs, Siena, Oslo, Granada en Zürich. Maar ook wereldwijd heeft de opleiding goede contacten. Zo kun je bijvoorbeeld studeren in China aan de Shanghai International Studies University. Je leert je redden in een onbekende omgeving. Je verbetert je talenkennis en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Last but not least, je leert internationaal te denken. Hiervoor ga je al in je tweede jaar plannen maken.

Chantal van den Engel

Masterstudente

Chantal van den Engel

"Ik heb ervoor gekozen om een half jaar in Wenen te studeren en zou iedereen een buitenlandsemester aanraden. Ik ben losgegaan op het aantal vakken dat ik kon volgen, en heb met name voor vakken over Europese handel gekozen. Mijn bachelor Recht en Economie kon ik hiermee verrijken aangezien dit me kritisch liet nadenken over je eigen vertrouwde Nederlandse wetgeving. Elk Europees land gaat natuurlijk net anders om met de doorwerking van Europese regelingen. Ook heb ik vakken in Oostenrijks recht gekozen, puur omdat je hierdoor kan stilstaan bij de voor- en nadelen van je eigen wetgeving. Bovendien kan je met (ook nog eens leuke) studenten uit allerlei landen over de wetgeving discussiëren."

Keuzevakken

In de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid - Economie is geen ruimte ingeroosterd om studiepunten vrij in te vullen. Dat neemt niet weg dat je natuurlijk altijd extra keuzevakken kunt kiezen die je wilt volgen. Binnen je studie om je kennis te verdiepen, buiten je studie om je basis te verbreden. Met keuzevakken geef je zelf richting aan je studie. Doe alvast inspiratie op en verdiep je in de keuzevakkengids

Minor

Naast losse keuzevakken bieden opleidingen een speciaal samengesteld pakket van keuzevakken aan. Dit vaste pakket van dertig studiepunten heet een minor. De keuze voor een minor hoef je niet voor te leggen aan een examencommissie.

Stage

Tijdens een stage werk je voor een aaneengesloten periode bij een organisatie, bijvoorbeeld een ministerie, een Rechtbank, een bank, een toezichthouder of een (internationaal) bedrijf. Een goede manier om te ontdekken hoe het werk je bevalt. De inhoud van de stage spreek je af met een stagedocent van je opleiding. Het Studenten Loopbaan Service van de Universiteit Leiden en de facultaire loopbaancoach helpen je graag om een geschikte stageplek te vinden. Kijk voor sollicitatietips en een actueel overzicht in Nederland en het buitenland op: Studenten Loopbaan Service Op de facultaire website vind je een overzicht van het aanbod aan stageplaatsen, bijbanen en vacatures dat bij ons binnenkomt.

Honours College

Kun en wil jij meer naast je bachelorstudie doen? En lijkt het je wel wat om al je talenten te ontwikkelen? Dat kan in het Honours College van de Universiteit Leiden. Met het Honours College biedt de Universiteit Leiden jou als bachelorstudent een extra mogelijkheid om meer uit jezelf te halen. Het stimulerende en vernieuwende onderwijsprogramma van 30 EC is dan ook speciaal ontwikkeld voor enthousiaste en nieuwsgierige studenten. Zo word je meer uitgedaagd en leer je over de grenzen van je eigen studie heen te kijken. Je krijgt college in kleinere groepen met veel persoonlijke aandacht en komt in contact met studenten van andere studies. Hierdoor bouw je een schat aan vaardigheden op en groei je op zowel persoonlijk als academisch vlak.
Lees meer over het Honours College

Honours College Law
Als student aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid kun je aan het Honours College Law meedoen, maar je mag ook deelnemen aan de trajecten van andere faculteiten.
Dit honourstraject is voor nieuwsgierige en enthousiaste studenten rechten en criminologie. In het traject krijg je veel vrijheid om te kiezen uit een gevarieerd vakkenaanbod. De vakken vormen een verdieping of een verbreding ten opzichte van de vakken van jouw studie. In het programma werk je aan onderzoeksvaardigheden en ook aan het toepassen van jouw kennis over het rechten in de praktijk.

  • Locatie: Leiden
  • Voertaal: Nederlands (soms Engels)
  • Toegankelijk voor studenten opleidingen Rechtsgeleerdheid en Criminologie

Meer informatie is te vinden op de pagina van Honours College Law.

Bachelor Honours Classes

Naast je bachelorstudie kun je aan de Universiteit Leiden Bachelor Honours Classes volgen. Honours Classes zijn vakken over complexe wetenschappelijke en maatschappelijke onderwerpen en over vaardigheden . In deze vakken werk je samen met ongeveer 20 studenten van verschillende studies en universiteiten, waaronder ook internationale studenten. Je leert onderwerpen te benaderen vanuit verschillende vakgebieden en culturen. Lees meer over Bachelor Honours Classes.

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Geïnteresseerd in muziek, beeldende kunst of vormgeving? ACPA biedt onderwijs aan in de vorm van keuzevakken, talentprogramma's Practicum Musicae (PM) en Practicum Artium (PA) en Honours Classes. Een keuzevakkenpakket van 15 of 30 EC, als invulling van keuzeruimte in de Bachelorstudie, is mogelijk. Een overzicht van dit onderwijs is in de Studiegids te zien. Meer informatie over de ACPA.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden