Universiteit Leiden

nl en

Rechtsgeleerdheid - Economie (LLB)

Waarom Universiteit Leiden

Wil jij je verdiepen in het recht en de economie, nationaal of internationaal? Kies dan voor de bachelor Rechtsgeleerdheid - Economie aan de Universiteit Leiden: een solide, brede basis voor jouw carrière.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

De 5 redenen om Rechtsgeleerdheid – Economie in Leiden te studeren:

  1. Je kiest voor een faculteit met een uitstekende internationale reputatie, in misschien wel de  mooiste en gezelligste studentenstad van Nederland.
  2. Je ontwikkelt een brede juridische blik: nationaal, Europees en internationaal recht worden in samenhang behandeld. Voor studenten die laten zien dat ze meer uitdaging aan kunnen, worden verdiepende honours classes gegeven.
  3. Door het volgen van deze afstudeerrichting (en aansluitend de masteropleiding Rechtsgeleerdheid) zijn studenten niet alleen deskundig op het gebied van het recht, maar is ook grondige kennis opgedaan van de algemene economie.
  4. Bij de start van het eerste jaar word je ingedeeld in een werkgroep met een docent- en een studenttutor, Leiden Law Practices. In deze groep volg je het hele eerste jaar werkgroepen en legt de perfecte basis voor je studie aan de rechtenfaculteit.
  5. Jouw docenten werken in de praktijk als rechter, notaris, advocaat of bedrijfsjurist.

Studeren aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Leidse rechtenfaculteit biedt intensief en kwalitatief onderwijs met alle ruimte voor talent. Leiden is internationaal georiënteerd en heeft veel contacten met universiteiten, overheid en bedrijfsleven. De bewezen wetenschappelijke basis combineren wij met actuele kennis uit de praktijk. Een belangrijke verrijking, waarmee de studie wint aan veelzijdigheid, actualiteit en maatschappelijke waarde. Met onze vestiging in Den Haag zitten we dicht bij de politiek en internationale organisaties op het gebied van recht, veiligheid en beleid.

Studeren aan de Universiteit Leiden

In 1575 waren we de eerste universiteit in Nederland. Sindsdien dragen wij met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs direct bij aan een veiliger, gezonder, duurzamer, welvarender en rechtvaardiger wereld. Onderzoekers kijken bij ons over de grenzen van hun vakgebied heen en werken samen met collega’s in binnen- en buitenland. In de jaarlijkse rankings scoort de Universiteit Leiden steevast in de top 100 van 25.000 universiteiten wereldwijd. En we hebben maar liefst 19 Spinozapremies – de meest prestigieuze onderzoeksprijs in Nederland – op onze naam.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.