Universiteit Leiden

nl en

International Business Law (LL.B.)

Bedrijfsovernames, consumentenklachten, corruptie of kinderarbeid: de specialisatie International Business Law (IBL) is maatschappelijk relevant en actueel.

Monica le Sage

Student

Monica le Sage

"Ik heb gekozen voor International Business Law, omdat deze studierichting een uitstekende mogelijkheid biedt om kennis te maken met internationale bedrijfsvraagstukken."

"Ook sprak de afwisseling tussen Nederlandstalige en Engelstalige vakken mij erg aan. De vorm van het onderwijs vond ik dynamisch en ook de kennis en interactie van de verschillende rechtssystemen vond ik erg interessant. Als aanvulling op mijn internationaal georiënteerde bachelor heb ik een semester rechten in Londen gestudeerd en heb ik stage gelopen bij een internationaal advocatenkantoor. Ik zie de keuze voor IBL als een goede start voor mijn toekomst. Inmiddels heb ik mijn Bachelor IBL succesvol afgerond en volg ik de master Ondernemingsrecht."

Waarom International Business Law studeren?

De opleiding Rechtsgeleerdheid is breed, maatschappelijk relevant en heel concreet. Voor de specialisatie IBL volg je een ruim samengesteld pakket met bedrijfskundige vakken, waarbij veel aandacht wordt besteed aan internationale bedrijfsvraagstukken.

Je kunt aansluitend kiezen voor een ruime keuze aan masterspecialisaties, van Ondernemingsrecht, Burgerlijk recht tot Internationaal recht. En heb je de extra vakken voor het civiel effect en een master afgerond, dan heb toegang tot de togaberoepen zoals rechter, advocaat en Officier van Justitie (OM).

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Waarom International Business Law aan de Universiteit Leiden?

  • Je leert tijdens je opleiding alles over nationaal, Europees en internationaal recht van inspirerende docenten die vaak zelf werken als rechter, advocaat, notaris of (bedrijfs)jurist.
  • Door deze combinatie met extra internationale juridische kennis ben je multidisciplinair en onderscheidend op de arbeidsmarkt.
  • Je kunt je studie verbreden door bijvoorbeeld een vreemde taal te leren, stage te lopen bij de beste juridische partners van de faculteit of deel te nemen aan een internationaal uitwisselingsprogramma.
  • Onze excellente voorzieningen, zoals de Moot Court-zaal, de juridische bibliotheek en ons ijzersterke internationale netwerk, staan ook tot jouw beschikking.

Lees meer redenen om International Business Law te studeren aan de Universiteit Leiden.

Past International Business Law bij jou?

Heb jij belangstelling voor ondernemingen, maatschappelijke en internationale ontwikkelingen? Wil je over grenzen heen kijken? Ambieer je een internationale carrière? Ben je nieuwsgierig en analytisch en kun je goed redeneren? Dan is de specialisatie International Business Law van Rechtsgeleerdheid waarschijnlijk iets voor jou. Als jurist probeer je op een creatieve manier, binnen het rechtssysteem, de beste oplossing te vinden. Gevoel voor taal, zelfdiscipline, een kritische houding en doorzettingsvermogen komen daarbij goed van pas.

Bekijk de toelatings- en aanmeldingseisen voor International Business Law.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.