Universiteit Leiden

nl en

Rechtsgeleerdheid (LL.B.)

Waarom Universiteit Leiden?

Wil jij je verdiepen in het recht, nationaal of internationaal? Kies dan voor de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden: een solide, brede basis voor jouw carrière.

De 5 redenen om Rechtsgeleerdheid in Leiden te studeren

  1. Je kiest voor een faculteit met een uitstekende internationale reputatie, in misschien wel de mooiste en gezelligste studentenstad van Nederland.
  2. Je ontwikkelt een brede juridische blik: nationaal, Europees en internationaal recht worden in samenhang behandeld. Voor studenten die laten zien dat ze meer uitdaging aan kunnen, worden verdiepende honours classes gegeven.
  3. Je kunt kiezen uit interessante specialisaties; vakken volgen aan een van onze andere topfaculteiten kan natuurlijk ook.
  4. Jouw docenten werken in de praktijk als rechter, notaris, advocaat of bedrijfsjurist.
  5. Je kunt gebruik maken van ons sterke internationale netwerk, voor onderwijs en onderzoek.

Studeren aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Leidse rechtenfaculteit biedt vernieuwend en verdiepend onderwijs met alle ruimte voor talent. Leiden is internationaal georiënteerd en heeft veel contacten met universiteiten, overheid en bedrijfsleven. De bewezen wetenschappelijke basis combineren wij met actuele kennis uit de praktijk. Een belangrijke verrijking, waarmee de studie wint aan veelzijdigheid, actualiteit en maatschappelijke waarde. Met onze vestiging in Den Haag zitten we dicht bij de politiek en internationale organisaties op het gebied van recht, veiligheid en beleid.

Bekijk hieronder de video om een indruk te krijgen hoe het is om aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid te studeren.

Studeren aan de Universiteit Leiden

In 1575 was de Universiteit Leiden de eerste universiteit in Nederland. Sindsdien draagt de universiteit met gedegen wetenschappelijk onderzoek en onderwijs direct bij aan een veiliger, gezonder, duurzamer, welvarender en rechtvaardiger wereld. Onderzoekers kijken bij ons over de grenzen van hun vakgebied heen en werken samen met collega’s in binnen- en buitenland. In de jaarlijkse ranglijsten scoort de Universiteit Leiden steevast in de top 100 van 25.000 universiteiten wereldwijd. En we hebben maar liefst 26 Spinozapremies – de meest prestigieuze onderzoeksprijs in Nederland – op onze naam.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.