Universiteit Leiden

nl en

Rechtsgeleerdheid (LL.B.)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Rijk verenigingsleven

Je studententijd in Leiden kan veel meer opleveren dan alleen een titel en een diploma. Vrienden voor het leven bijvoorbeeld, en gezelligheid. En de mogelijkheid om allerlei talenten te ontwikkelen. Je sportieve of zangtalent bijvoorbeeld maar ook het talent om iets te organiseren, fondsen te werven, te debatteren of een blad te maken. Daarom stimuleert de Universiteit Leiden haar studenten lid te worden van een studentenvereniging.

Leiden studentenstad

Leiden is een ideale studentenstad. Het is compact met alles uit je studentenleven dicht bij elkaar: universiteitsgebouwen, studentenhuizen en verenigingen. Alles is op de fiets bereikbaar. In het historische centrum vind je alles wat je als student nodig hebt. Veel leuke kroegen en restaurantjes aan de gezellige grachten. Genoeg studie- en studentenverenigingen waar je nieuwe vrienden kunt maken. En meer dan genoeg sportverenigingen.

Studievereniging JFV Grotius

Rechtenstudenten in Leiden hebben de keuze uit een heleboel studieverenigingen en disputen. De Juridische Faculteitsvereniging Grotius (JFV Grotius) is de studievereniging die is verbonden aan de faculteit. Iedereen die studeert aan de Leidse rechtenfaculteit kan lid worden bij JFV Grotius. De vereniging telt op dit moment ruim 7500 leden.

 

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden