Universiteit Leiden

nl en

Rechtsgeleerdheid (LL.B.)

Na je studie

De meeste studenten Rechtsgeleerdheid vinden snel na afronding van hun masterprogramma een passende functie. Vaak als gevolg van een stage of juridische bijbaan werken ze in kernfuncties van juridische organisaties, ministeries, kantoren en bedrijven. In Nederland, maar in toenemende mate internationaal.

Wat weet je kan doen na je bachelordiploma

Je hebt een brede basiskennis en je kunt je uitstekend schriftelijk en mondeling uitdrukken. Dat maakt je inzetbaar in tal van beroepen. Om volwaardig jurist te worden en toegelaten te worden tot de zogenaamde togaberoepen (rechter, advocaat of officier van justitie) moet je na je bachelor ook een juridische master afronden.

Toekomstperspectief

Vrijwel alle studenten vervolgen hun studie met een master. In Leiden kun je kiezen uit de juridische master met negen specialisaties en de master Jeugdrecht. Na het afronden van een juridische master kun je kiezen voor de ’klassieke’ togaberoepen, zoals rechter, advocaat of officier van justitie. Maar er is ook veel vraag naar juristen bij politie, overheidsinstellingen, (internationale) bedrijven, non-profitorganisaties en banken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.