Universiteit Leiden

nl en

Rechtsgeleerdheid (LL.B.)

Na je studie

De meeste studenten die een bachelor Rechtsgeleerdheid hebben afgerond volgen daarna nog een master. Hierna komen ze terecht bij juridische organisaties, ministeries, kantoren en bedrijven. In Nederland, maar steeds vaker ook daar buiten.

Wat weet je kan doen na je bachelordiploma

Je hebt een brede basiskennis en je kunt je uitstekend schriftelijk en mondeling uitdrukken. Dat maakt je inzetbaar in tal van beroepen. Om volwaardig jurist te worden en toegelaten te worden tot de zogenaamde togaberoepen (rechter, advocaat of officier van justitie) moet je na je bachelor ook een juridische master afronden.

Toekomstperspectief

Vrijwel alle studenten vervolgen hun studie met een master. In Leiden kun je kiezen uit de juridische master met negen specialisaties en de master Jeugdrecht. Na het afronden van een juridische master kun je kiezen voor de ’klassieke’ togaberoepen, zoals rechter, advocaat of officier van justitie. Maar er is ook veel vraag naar juristen bij politie, overheidsinstellingen, (internationale) bedrijven, non-profitorganisaties en banken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.