Universiteit Leiden

nl en

Midden-Oostenstudies (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Leiden studentenstad


Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Abdulhamit Yücel

Eerstejaarsstudent Midden-Oostenstudies

Abdulhamit Yücel

"Leiden is echt een studentenstad, vol jonge mensen. Het is een mooie stad, met oude grachten en een fijne sfeer. We gaan wel eens gezellig lunchen met medestudenten in een van de vele cafeetjes in de buurt van de universiteit."

Laura Spierings

Ouderejaarsstudent

Laura Spierings

"De studievereniging organiseert verschillende activiteiten, zoals filmavonden, documentaires, bezoeken aan ambassades en spelletjesavonden met hapjes uit het Midden-Oosten. Elk jaar wordt er een studiereis georganiseerd, zoals vorig jaar naar Jordanië. Ik wil volgend jaar graag solliciteren voor het bestuur, om de studievereniging nog actiever te maken. Er zijn veel enthousiaste mensen, dus ik zie veel potentie voor activiteiten. En een bestuurservaring staat ook nog eens goed op je cv!"

Studievereniging Sheherazade

Sheherazade is de vertelster van 1001 nacht én de naam van de studievereniging voor studenten met interesse in het Nabije en Midden-Oosten. Hier kun je je studiegenoten ook buiten de collegezalen ontmoeten. Sheherazade organiseert interessante lezingen, leuke excursies, filmavonden, voordrachten en buitenlandse studiereizen. Je leert dus niet alleen je studiegenoten beter kennen, maar verdiept je nog eens extra in zaken zoals de Arabische taal en cultuur, de archeologie van het Nabije Oosten of het vroegchristelijke gedachtegoed.

Meer weten over Sheherazade? Bezoek de Facebookpagina of kijk op onze website.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.