Universiteit Leiden

nl en

Midden-Oostenstudies (BA)

Na je studie

Wat weet je en kun je als je bent afgestudeerd?

Nadat je de bachelor Midden-Oostenstudies hebt afgerond, heb je een mooi pakket aan kennis en vaardigheden tot je beschikking:

  • Je hebt kennis van de geschiedenis, actuele ontwikkelingen en de belangrijke religies in het Midden-Oosten. Ook heb je je verdiept in de rol van religie in de maatschappij in deze regio.
  • Je hebt inzicht in de rol van hedendaagse politieke bewegingen en ideologieën in het Midden-Oosten.
  • Als je een van de afstudeerrichtingen met een taal hebt gekozen, heb je een goede basis in het Arabisch, Perzisch, Turks of modern Hebreeuws. Je kunt zelfstandig algemene teksten lezen en een eenvoudig gesprek voeren.
  • Je bezit academische vaardigheden, zoals teksten interpreteren, een onderzoek opzetten en uitvoeren, presenteren, goede teksten schrijven.
  • Ook heb je algemene vaardigheden ontwikkeld, zoals plannen, structureren, projectmatig werken, creatieve oplossingen bedenken en werken in een team.
  • In je studie heb je bovendien geleerd kritisch en onafhankelijk te denken. 

Met deze kennis en vaardigheden ben je geschikt voor een baan bij het bedrijfsleven, de media, onderwijs en overheid.

Je kunt er ook voor kiezen om een vervolgstudie te doen en verder te gaan met een master in Leiden of aan een andere universiteit in binnen- of buitenland.

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.

Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding hebben afgerond, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.

Lees meer over de arbeidsmarkt

Kim Mulder Romeijn

Alumna Midden-Oostenstudies

Kim Mulder Romeijn

"Ik werk als vertegenwoordiger Europa, het Midden-Oosten en Afrika, voor een bedrijf dat wereldwijd logistieke transporten verzorgt. Nu we ons recentelijk ook in het Midden-Oosten hebben gevestigd, is het mijn taak om dat verder te ontwikkelen en ons in het Midden-Oosten op de kaart te zetten."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terechtkomen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.

Hier krijg je een indruk van het Career Event van 2021.

Loopbaanbegeleiding

De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over zaken als arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.