Universiteit Leiden

nl en

Midden-Oostenstudies (BA)

Waarom Universiteit Leiden

Met Midden-Oostenstudies bestudeer je die talen en culturen op hoog academisch niveau, maar stel je ook kritische vragen over de regio en haar rol in de wereld. Als je aan je studie begint, kun je kiezen uit de talen Arabisch, Perzisch, Turks of modern Hebreeuws. Of je richt je meer op het moderne Midden-Oosten als regio of op de islam.

Zes redenen om Midden-Oostenstudies in Leiden te studeren:

  • Alleen in Leiden kun je, naast Arabisch en Modern Hebreeuws, ook Perzisch en Turks studeren;
  • Je ontwikkelt een brede en onderzoekende blik op het Midden-Oosten;
  • Je kunt profiteren van de vele samenwerkingsverbanden tussen Leiden en instituten in het buitenland. De studie is dan ook internationaal georiënteerd en in je tweede jaar ga je zelf naar het buitenland (Teheran, Istanbul, Jeruzalem, Cairo of Rabat);
  • Op een steenworp afstand van je opleiding vind je de Universiteitsbibliotheek en het NINO (Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten) ;
  • Je krijgt als student veel persoonlijke aandacht van de docenten, van wie de deuren altijd open staan;
  • Je voelt je snel thuis in de gezellige studentenstad Leiden.

Studeren aan de faculteit Geesteswetenschappen

Om onze complexe en snel veranderende wereld goed te begrijpen is hoogwaardig onderzoek en onderwijs nodig. De faculteit der Geesteswetenschappen van Leiden biedt een inspirerende internationale werkomgeving, die zich richt op de mobiliteit van mensen, taal, cultuur, ideeën, kunst en instellingen, van prehistorie tot heden. De faculteit staat welbewust middenin de samenleving. Met ons brede aanbod van maar liefst 25 Bachelor- en 28 Masteropleidingen blinken we uit in de kwaliteit van ons onderzoek en onderwijs, onze internationale expertise, onze synergie van wetenschappelijke benaderingen en diversiteit.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden