Universiteit Leiden

nl en

Midden-Oostenstudies (BA)

Arbeidsmarkt

En dan ga je als afgestudeerd Midden-Oostenspecialist aan de slag! Hou je ervan om te adviseren? Wil je voorlichten, informeren en communiceren? Of voer je liever beleid? Onze alumni Midden-Oostenstudies vinden werk waar ze al deze taken in de praktijk uitvoeren.

Deze vaardigheden helpen je vooruit

Met een diploma Midden-Oostenstudies beschik je niet alleen over veel kennis en inzicht van de regio en de taal, maar ook over academische vaardigheden die goed van pas komen op de arbeidsmarkt. Denk aan vaardigheden zoals interculturele vaardigheden, schriftelijk communiceren, samenwerken en zelfstandig werken. Doe je ook nog relevante werk- of bestuurservaring op tijdens je studie? Dan vind je nog sneller die baan van je dromen.

Uit onderzoek blijkt dat van onze oud BA-studenten 43% binnen twee maanden werk vindt en 71% daarvan vindt direct een baan op hbo- of universitair niveau.

Waar kom je na je studie terecht?

Met een studie Midden-Oostenstudies ben je voor verschillende werkgevers interessant. Je kunt bijvoorbeeld goed aan de slag bij de overheid, bij culturele instellingen, in sport en recreatie en in het onderwijs.

Sectoren waar onze alumni werkzaam zijn:

  • 50.0 % Overheid en semioverheid
  • 25.0 % Cultuur, sport en recreatie
  • 25.0 % Onderwijs

Bron: Arbeidsmarktonderzoek 2019 onder afgestudeerden Midden-Oostenstudies. Career Service Geesteswetenschappen.

Bedrijven waar onze oud-studenten een baan hebben gevonden

Organisaties waar afgestudeerden Midden-Oostenstudies o.a. werkzaam zijn

  • Ministerie van Buitenlandse Zaken  
  • Nuffic
  • Nationale Politie

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.