Universiteit Leiden

nl en

Filosofie (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Leiden studentenstad


Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Nick van Rijn

Student Filosofie

Nick van Rijn

"Filosofie in Leiden is een hele hechte studie. Studenten hebben onderling veel contact en werken veel samen aan studieopdrachten. Ik heb zelfs mijn vriendin leren kennen bij wijsbegeerte. Er hangt een prettige, open sfeer. Je kan tijdens de lessen alles zeggen wat je wilt. De studievereniging organiseert bovendien allerlei activiteiten, zoals borrels, een introductieweekend voor eerstejaars studenten en lezingen."

Studievereniging Symposion

Studeren bestaat niet alleen uit het lezen van boeken en het volgen van colleges. Het gaat ook om het leren kennen van je medestudenten die dezelfde, soms complexe, stof krijgen te verwerken. Om hier op een ontspannen manier over te kunnen reden en twisten is de studievereniging Symposion opgericht. Symposion organiseert maandelijks leuke borrels, lezingen, een eindfeest en andere activiteiten, zoals een boekenmarkt waar je met korting je studieboeken kunt kopen en filmvertoningen. Deze activiteiten vormen een goede aansluiting op je studie en worden door studenten uit alle jaren bijgewoond. Op deze manier leer je zowel je jaargenoten als ouderejaarsstudenten kennen en haal je meer uit je studie!

Meer weten over Symposium? Bezoek dan de website van de vereniging.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.