Universiteit Leiden

nl en

Filosofie (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. Naast de vele studentenvereningen, zoals sport-, muziek- en gezelligheidsverenigingen, zijn er ook studievereningen, die gezellige evenementen organiseren voor jouw opleiding.

Studievereniging Symposion

Studeren bestaat niet alleen uit het lezen van boeken en het volgen van colleges. Het gaat ook om het leren kennen van je medestudenten die dezelfde, soms complexe, stof krijgen te verwerken. Om hier op een ontspannen manier over te kunnen reden en twisten is de studievereniging Symposion opgericht. Symposion organiseert maandelijks leuke borrels, lezingen, een eindfeest en andere activiteiten, zoals een boekenmarkt waar je met korting je studieboeken kunt kopen en filmvertoningen. Deze activiteiten vormen een goede aansluiting op je studie en worden door studenten uit alle jaren bijgewoond. Op deze manier leer je zowel je jaargenoten als ouderejaarsstudenten kennen en haal je meer uit je studie!

Meer weten over Symposium? Bezoek dan de website of de Instagrampagina van de vereniging.

Hannah Groennou

Student

Hannah Groennou

"Ik ben actief bij de studievereniging Symposion: zo was ik onderdeel van de educatiecommissie, waar ik logicabijlessen heb geregeld, en van de podcastcommissie, waar ik met medestudenten en docenten in de podcast Podcastion praat over filosofische en niet-filosofische onderwerpen."

Joep Rovers

Eerstejaars student

Joep Rovers

"Door de studie en de studievereniging Symposion, heb ik veel nieuwe vrienden gemaakt. De studievereniging organiseert leuke activiteiten, van karaokeavonden tot lectures waarbij je je eigen filosofische bezigheden mag presenteren. Ik geef binnenkort een presentatie over de discussie rondom vrijheid in de politiek."

Leiden studentenstad

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.