Universiteit Leiden

nl en

Filosofie (BA)

Na je studie

En dan ben je afgestudeerd filosoof. Je bent niet bang voor ingewikkelde problemen en je bent gewend deze op een gestructureerde manier aan te pakken. Bovendien ben je opgeleid tot een onafhankelijke en kritische denker. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Wat weet je en kun je na je bachelordiploma?

Na afronding van de opleiding heb je:

  • Kennis van en inzicht in de historische ontwikkeling van de filosofie, in het bijzonder ook in relatie tot de ontwikkeling van de verschillende vakwetenschappen;
  • Kennis van en inzicht in de maatschappelijke en culturele betekenis van de filosofie;
  • Kennis van en inzicht in de voornaamste klassieke onderdelen van de filosofie, hun problemen, hun methoden en hun kernbegrippen.

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt

Hanneke Muilwijk

Alumna

Hanneke Muilwijk

"Ik deed naast Filosofie ook een bèta-opleiding en ben nu trainee bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Ik ben geïnteresseerd in milieuproblemen en die worden niet alleen met slimme technologische vindingen opgelost. Dus ik zocht naar antwoorden en ideeën in de ethiek en politieke filosofie. Bij Filosofie leerde ik sterk analytisch denken en helder schrijven, dat komt nu goed van pas."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

Op ons jaarlijkse Humanities Career Event kom je in contact met bedrijven en organisaties. Tijdens workshops, trainingen en voorlichtingen leer je je voor te bereiden op de arbeidsmarkt en ontdek je je carrièremogelijkheden na je afstuderen.

Bekijk het videoverslag van het Humanities Career Event 2019

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Loopbaanbegeleiding

Als student Geesteswetenschappen kun je bij de Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen terecht voor advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast geeft de Loopbaan Service workshops en voorlichtingen over arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

De Loopbaan Service helpt je met het voorbereiden op de arbeidsmarkt. En uit ons arbeidsmarktonderzoek blijkt: voorbereiding werkt!

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden