Universiteit Leiden

nl en

Filosofie (BA)

Waarom Universiteit Leiden

Met Filosofie in Leiden maak je intensief en op hoog niveau kennis met de westerse, academische filosofie, van vroeger en nu, waarbij je deze vergelijkt met andere, niet-westerse denkwijzen.

Zes redenen om Filosofie in Leiden te studeren:

  • Leiden behaalde volgens het visitatierapport over de Nederlandse Filosofie-opleidingen de hoogste scores voor de kwaliteit van docenten en de studiebegeleiding;
  • Je ontdekt de theorieën van klassieke én hedendaagse denkers;
  • Je krijgt een brede oriëntatie in de westerse, academische filosofie, waarbij deze daarbij ook wordt vergeleken met andere, niet-westerse denkwijzen;
  • Je krijgt kleinschalig en intensief onderwijs van hooggekwalificeerde docenten;
  • Je krijgt regelmatig les van gastdocenten uit het buitenland;
  • Je voelt je snel thuis in de gezellige studentenstad Leiden.

Global and Comparative Perspectives
Sinds 2017 heeft de Leidse opleiding Filosofie ook een nieuwe, Engelstalige afstudeerrichting, Global and Comparative Perspectives. Met haar accent op vergelijkende filosofie in mondiale context is deze opleiding uniek in Nederland. 
Philosophy: Global and Comparative Perspectives

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en we dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de nationale rankings, zoals de Keuzegids Universiteiten. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Studeren aan de faculteit Geesteswetenschappen

We leven in een dynamische tijd met complexe vraagstukken. Om deze wereld te begrijpen is goed en relevant onderzoek en onderwijs nodig. Precies dat onderzoek en onderwijs vind je bij de faculteit Geesteswetenschappen in Leiden. Wij bestuderen een breed scala van talen, culturen, kunsten en samenlevingen van over de hele wereld, van prehistorie tot heden. Dat doen we gedreven en altijd met de grootste aandacht voor onze studenten. De Leidse aanpak van onderwijs geven en onderzoek doen heeft ons ver gebracht: we behoren tot de internationale top.

Als student aan onze faculteit leer je de wereld kennen! Je wordt opgeleid tot kritisch denker en academisch professional. Maar even belangrijk vinden wij het om je op te leiden tot betrokken burger, die midden in de wereld staat en die bij kan dragen aan een oplossing voor de uitdagingen van onze tijd. Bij onze manier van opleiden horen uiteraard academische kennis en vaardigheden, maar ook skills waar werkgevers om vragen. Als je voor de faculteit Geesteswetenschappen kiest, kies je voor een internationale academische gemeenschap waar kwaliteit, ambitie en een kritische geest leidend zijn.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.