Universiteit Leiden

nl en

Film- en literatuurwetenschap (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. Naast de vele studentenvereningen, zoals sport-, muziek- en gezelligheidsverenigingen, zijn er ook studievereningen, die gezellige evenementen organiseren voor jouw opleiding.

Studievereniging

Geen Latijn. Geen afkorting. Waar staat Maktub dan wel voor? Dit Arabische begrip betekent ‘het staat geschreven’. Maktub helpt je als eerstejaars op weg met je studie. Je kunt met ons mee op reis naar een culturele stad en we organiseren een eerstejaarspicknick, een sonnettenwedstrijd, leuke excursies en natuurlijk gezellige borrels. Bovendien kun je bij ons je studieboeken met korting kopen. En, last but not least, je leert je medestudenten goed kennen, want vrijwel alle studenten Film- en literatuurwetenschap zijn lid!

Meer weten over Maktub? Bezoek de website of de Instagrampagina van de vereniging.

Vincent Hodde

Student

Vincent Hodde

"Leiden is een leukste studentenstad, ik ben van dit stadje gaan houden. Het heeft een dorpse allure en is een gezellige plek. Soms ga ik met medestudenten wat drinken in de stad nadat we bijvoorbeeld een gezamenlijke filmavond hebben gehad."

Romy Koreman

Student

Romy Koreman

"Er hangt een goede sfeer op de opleiding. We hebben een Facebook-groep en een WhatsApp-groep, waar we praktische zaken delen, vragen stellen en elkaar informeren over leuke evenementen. We delen aantekeningen en helpen elkaar met de stof."

"We delen dezelfde interesses. Veel medestudenten hebben interesse in heel specifieke filmgenres, maar zelfs als je iets heel obscuurs leuk vindt, is er hier een grote kans dat iemand anders dat ook kent of leuk vindt. Er is een schrijfclubje voor schrijfliefhebbers en een filmclubje van studenten die met elkaar films maken. En de studievereniging organiseert allerlei activiteiten zoals borrels, filmavondjes en een studiereis."

Leiden studentenstad

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Bob van Oosterhout: ‘Muziek is de rode draad in mijn leven’

Naast zijn opleiding Film- en Literatuurwetenschap is Bob van Oosterhout fagottist bij meerdere orkesten. In april gaat hij met studentenkoor en -orkest Collegium Musicum naar Milaan. Lees verder.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.