Film- en literatuurwetenschap (BA)

Een dag uit het leven

Heb je interesse om Film- en literatuurwetenschap te komen studeren aan de Universiteit Leiden? Om je een indruk te geven het leven als student, vertelt Midas Baijense, eerstejaarsstudent, over een typische dag.

Midas Baijense

Eerstejaars student

Midas Baijense

08:30 Opstaan. In de trein lees ik nog even wat artikelen voor het college.
11:15 Hoorcollege Fictionality, Graphic Novel, and Animated Film. Yasco Horsman vertelt enthousiast over waarom ook stripboeken hogere kunst zijn en over de geschiedenis van graphic novels. Het lesboek is ook in de vorm van een stripboek.
13:00 Tijdens de lunch ga ik even buiten staan met studiegenoten. Ik heb mijn eigen broodtrommeltje mee.
15:15 Werkgroep Academische Vaardigheden. We bespreken opdrachten over de vergelijking tussen het boek Heart of Darkness en de film Apocalypse Now. De film is gebaseerd op het boek, maar speelt zich af in Vietnam in plaats van gekoloniseerd Afrika.
17:15 Filmvertoning voor het vak Cinema: Realisme/Modernisme.
19:30 Pizza bestellen met studiegenoten.
20:00 Borreltje in de stad en naar een karaokebar.
00:00 Naar huis.