Universiteit Leiden

nl en

Film- en literatuurwetenschap (BA)

Na je studie

En dan ben je afgestudeerd! Als film- en literatuurwetenschapper heb je kennis van verschillende culturen en media. Je weet hoe je tekst en beeld kunt ‘lezen’. Bovendien ben je een onafhankelijke, kritische denker en onderzoeker. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Wat weet je en kun je na je bachelordiploma?

Bachelors film- en literatuurwetenschap beschikken over:

  • Kennis van de belangrijkste literaire benaderingen;
  • Kennis van de verschillende visies op woord-beeldverschillen en –overeenkomsten;
  • Analytisch inzicht in de aard en werking van literaire teksten;
  • Globale kennis van de westerse literatuurgeschiedenis van de Klassieke Oudheid tot heden;
  • Bijzondere kennis van de literatuurgeschiedenis van de Nieuwste Tijd (negentiende, twintigste en eenentwintigste eeuw).

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt

Janna Houwen

Alumna

Janna Houwen

"Mijn werk sluit naadloos aan bij de opleiding; met name de (onderzoeks)master legt zowel wat kennis als wat vaardigheden betreft de perfecte basis om wetenschappelijk onderzoek te gaan verrichten."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

Op ons jaarlijkse Humanities Career Event kom je in contact met bedrijven en organisaties. Tijdens workshops, trainingen en voorlichtingen leer je je voor te bereiden op de arbeidsmarkt en ontdek je je carrièremogelijkheden na je afstuderen.

Bekijk het videoverslag van het Humanities Career Event 2019

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Loopbaanbegeleiding

Als student Geesteswetenschappen kun je bij de Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen terecht voor advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast geeft de Loopbaan Service workshops en voorlichtingen over arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

De Loopbaan Service helpt je met het voorbereiden op de arbeidsmarkt. En uit ons arbeidsmarktonderzoek blijkt: voorbereiding werkt!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie