Universiteit Leiden

nl en

Duitse taal en cultuur (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Leiden studentenstad


Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Darius Hulme

Student

Darius Hulme

"Ik vind Leiden een geweldige stad. Er is altijd iets te doen; op een vereniging of in de stad. Voordat ik begon met studeren, deed ik mee aan de algemene introductieweek voor studenten, de EL CID. Dat is een hele goede manier om de stad te leren kennen, anders zou ik aan het begin steeds de weg zijn kwijtgeraakt."

"Sommige mensen die ik toen heb leren kennen, zijn nu goede vrienden geworden. Ook tijdens de studie heb ik veel contact met studiegenoten, we studeren samen en hebben een groepsapp waar we onze vragen aan elkaar stellen."

Studievereniging S!MP

Duitse taal en cultuur is een kleine studie. Daarom is het extra leuk om lid te worden van studievereniging S!MP, waar je niet alleen je eigen jaargenoten beter leert kennen, maar ook studiegenoten uit andere jaren die je met je studie kunnen helpen en waarmee je natuurlijk ook gezellig kunt borrelen. S!MP organiseert dan ook leuke activiteiten zoals lezingen, excursies, gezamenlijke maaltijden en borrels en soms wordt er een buitenlandse studiereis georganiseerd.

Meer weten over S!IMP? Bezoek dan de website of Facebook van de vereniging.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.