Universiteit Leiden

nl en

Duitse taal en cultuur (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. Naast de vele studentenvereningen, zoals sport-, muziek- en gezelligheidsverenigingen, zijn er ook studievereningen, die gezellige evenementen organiseren voor jouw opleiding.

Studievereniging S!MP

Duitse taal en cultuur is een kleine studie. Daarom is het extra leuk om lid te worden van studievereniging S!MP, waar je niet alleen je eigen jaargenoten beter leert kennen, maar ook studiegenoten uit andere jaren die je met je studie kunnen helpen en waarmee je natuurlijk ook gezellig kunt borrelen. S!MP organiseert dan ook leuke activiteiten zoals lezingen, excursies, gezamenlijke maaltijden en borrels en soms wordt er een buitenlandse studiereis georganiseerd.

Meer weten over S!IMP? Bezoek dan de website, Instagram of Facebook van de vereniging.

Lynn Spengler

Student

Lynn Spengler

"Ik was bestuurslid van de studievereniging van Duits, S!MP. Dit was een hele leuke en leerzame ervaring. Met mijn toenmalige bestuursgenoten heb ik nog steeds contact. Ik raad het ook zeker aan om lid te worden van een studievereniging, omdat dit een goede manier is om je studiegenoten beter te leren kennen en gezellige activiteiten met elkaar te ondernemen. Zo is het bijvoorbeeld makkelijker om contact op te nemen als je een vraag hebt over een vak wat een ouderejaars al heeft gehad, of om gewoon bij te kletsen!"

Darius Hulme

Student

Darius Hulme

"Ik vind Leiden een geweldige stad. Er is altijd iets te doen; op een vereniging of in de stad. Voordat ik begon met studeren, deed ik mee aan de algemene introductieweek voor studenten, de EL CID. Dat is een hele goede manier om de stad te leren kennen, anders zou ik aan het begin steeds de weg zijn kwijtgeraakt."

"Sommige mensen die ik toen heb leren kennen, zijn nu goede vrienden geworden. Ook tijdens de studie heb ik veel contact met studiegenoten, we studeren samen en hebben een groepsapp waar we onze vragen aan elkaar stellen."

Leiden studentenstad

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.