Universiteit Leiden

nl en

Duitse taal en cultuur (BA)

Waarom Universiteit Leiden

Duitsland heeft de grootste economie van de Europese Unie en behoort politiek gezien tot de belangrijkste landen van Europa. Ook op het gebied van cultuur, film, kunst en muziek is het land volop in beweging. Met Duitse taal en cultuur leer je de Duitse taal tot in de puntjes te beheersen. Je bestudeert het Duitsland van nu tot aan de middeleeuwen, waarbij alle Duitstalige gebieden, zoals ook Oostenrijk en Zwitserland, aan bod komen.

Zes redenen om Duitse taal en cultuur in Leiden te studeren:

  • Je leert de Duitse taal zeer goed te spreken, lezen en schrijven. Bijna alle colleges en werkgroepen zijn in het Duits;
  • Je wordt begeleid door ervaren docenten, van wie bijna iedereen Duits als moedertaal heeft;
  • Je leert de hele Duitse taalregio kennen, dus ook Zwitserland en Oostenrijk;
  • Je verdiept je in de taalkunde, literatuurwetenschap en cultuurwetenschap, waardoor je een brede basis krijgt;
  • Je studeert een half jaar aan een Duitstalige universiteit;
  • Je voelt je snel thuis in de gezellige studentenstad Leiden.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en we dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de nationale rankings, zoals de Keuzegids Universiteiten. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Studeren aan de faculteit Geesteswetenschappen

We leven in een dynamische tijd met complexe vraagstukken. Om deze wereld te begrijpen is goed en relevant onderzoek en onderwijs nodig. Precies dat onderzoek en onderwijs vind je bij de faculteit Geesteswetenschappen in Leiden. Wij bestuderen een breed scala van talen, culturen, kunsten en samenlevingen van over de hele wereld, van prehistorie tot heden. Dat doen we gedreven en altijd met de grootste aandacht voor onze studenten. De Leidse aanpak van onderwijs geven en onderzoek doen heeft ons ver gebracht: we behoren tot de internationale top 25.

Als student aan onze faculteit leer je de wereld kennen! Je wordt opgeleid tot kritisch denker en academisch professional. Maar even belangrijk vinden wij het om je op te leiden tot betrokken burger, die midden in de wereld staat en die bij kan dragen aan een oplossing voor de uitdagingen van onze tijd. Bij onze manier van opleiden horen uiteraard academische kennis en vaardigheden, maar ook skills waar werkgevers om vragen. Als je voor de faculteit Geesteswetenschappen kiest, kies je voor een internationale academische gemeenschap waar kwaliteit, ambitie en een kritische geest leidend zijn.

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.