Universiteit Leiden

nl en

Duitse taal en cultuur (BA)

Waarom Universiteit Leiden

Duitsland heeft de grootste economie van de Europese Unie en behoort politiek gezien tot de belangrijkste landen van Europa. Ook op het gebied van cultuur, film, kunst en muziek is het land volop in beweging. Met Duitse taal en cultuur leer je de Duitse taal tot in de puntjes te beheersen. Je bestudeert het Duitsland van nu tot aan de middeleeuwen, waarbij alle Duitstalige gebieden, zoals ook Oostenrijk en Zwitserland, aan bod komen.

Zes redenen om Duitse taal en cultuur in Leiden te studeren:

  • Je leert de Duitse taal zeer goed te spreken, lezen en schrijven. Bijna alle colleges en werkgroepen zijn in het Duits;
  • Je wordt begeleid door ervaren docenten, van wie bijna iedereen Duits als moedertaal heeft;
  • Je leert de hele Duitse taalregio kennen, dus ook Zwitserland en Oostenrijk;
  • Je verdiept je in de taalkunde, literatuurwetenschap en cultuurwetenschap, waardoor je een brede basis krijgt;
  • Je studeert een half jaar aan een Duitstalige universiteit;
  • Je voelt je snel thuis in de gezellige studentenstad Leiden.

Studeren aan de faculteit Geesteswetenschappen

Om onze complexe en snel veranderende wereld goed te begrijpen is hoogwaardig onderzoek en onderwijs nodig. De faculteit der Geesteswetenschappen van Leiden biedt een inspirerende internationale werkomgeving, die zich richt op de mobiliteit van mensen, taal, cultuur, ideeën, kunst en instellingen, van prehistorie tot heden. De faculteit staat welbewust middenin de samenleving. Met ons brede aanbod van maar liefst 25 Bachelor- en 28 Masteropleidingen blinken we uit in de kwaliteit van ons onderzoek en onderwijs, onze internationale expertise, onze synergie van wetenschappelijke benaderingen en diversiteit.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden