Universiteit Leiden

nl en

Duitse taal en cultuur (BA)

Vervolgopleidingen

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Met een masterdiploma op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau. Na afronding krijg je de titel Master of Arts (MA).

Masteropleidingen

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Er zijn drie soorten masters: eenjarige-, onderzoeks-, of brede masters. De eenjarige master sluit perfect aan op de bacheloropleiding, terwijl je met een onderzoeksmaster (twee jaar) wordt voorbereid op een academische carrière. Een brede master kun je volgen als je een bredere interesse hebt:

Eenjarige masters

Onderzoeksmasters

Lerarenopleiding

Kom voor de klas! Na afronding van de afstudeerrichtingen Duits van de MA Linguistics of de MA Literary Studies kun je toegang krijgen tot deze masteropleiding. Na je eenjarige educatieve master mag je de bovenbouw van havo en vwo lesgeven in het vak Duits.

Naast de eenjarige educatieve master kun je ook kiezen voor een tweejarige master, waarmee je gelijk na je bachelor kunt starten.

Promoveren

Afgestudeerde masterstudenten met een duidelijke wetenschappelijke belangstelling en zeer goede studieresultaten kunnen meedingen naar een promotieplaats. Onder begeleiding van hoogleraren schrijf je een proefschrift en publiceer je artikelen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.