Universiteit Leiden

nl en

Duitse taal en cultuur (BA)

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je meer weten over de opleiding Duitse taal en cultuur en beleven hoe het is om in Leiden te studeren? Duitse taal en cultuur biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.

De Universiteit Leiden is momenteel bezig om het aanbod van voorlichtingsactiviteiten te ontwikkelen voor het najaar 2021. De Open Dagen worden online aangeboden, en we streven ernaar dat andere activiteiten weer on campus aangeboden worden. Wil jij geïnformeerd worden over welke voorlichtingsactiviteiten online en/of on campus worden aangeboden? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt een mail zodra er meer informatie beschikbaar is.

Hou me op de hoogte

Maak kennis met de opleiding

Om een goed beeld te krijgen van welke studie bij je past, moet je veel uitzoeken. Neem hier dan ook ruim de tijd voor en ga actief aan de slag. Deelname aan een voorlichtingsactiviteit gaat je heel veel duidelijkheid bieden. We zetten de opties voor je op een rijtje:

Start hier je studiekeuze! Oriënteer je breed tijdens de Open Dag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens opleidingspresentaties krijg je een goede eerste indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Stel je vragen op de informatiemarkt: onze studenten, docenten en studieadviseurs staan voor je klaar met hun antwoorden.

Je kunt tijdens Proefstuderen deelnemen aan het programma van de opleiding waar jij interesse in hebt. Je volgt dan een korte opleidingspresentatie en neemt actief deel aan een hoor- en/of werkcollege. Tijdens Proefstuderen ontmoet je onze studenten en docenten, die klaar staan om al je vragen te beantwoorden. Zo krijg je een goed beeld van de studie én het onderwijs aan de universiteit.
Indien de omstandigheden het toelaten zal Proefstuderen weer op locatie worden aangeboden. Zo niet dan zal het Proefstuderen plaatsvinden in de vorm van een online Webinarweek.

  • Proefstuderen zal plaatsvinden van 22 t/m 26 november 2021 (exacte datum waarop deze opleiding Proefstuderen aanbiedt wordt in de loop van oktober bekendgemaakt)

Proefstuderen bij Geesteswetenschappen

Bekijk en lees de ervaringen van bezoekers van Proefstuderen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.