Universiteit Leiden

nl en

Chinastudies (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. Naast de vele studentenvereningen, zoals sport-, muziek- en gezelligheidsverenigingen, zijn er ook studievereningen, die gezellige evenementen organiseren voor jouw opleiding.

Studievereniging S.V.S.

Wil je je studiegenoten ook buiten de collegezalen leren kennen en ontmoeten? Studievereniging Sinologie (S.V.S.) is een zeer actieve en gezellige vereniging die al meer dan twintig jaar bestaat. Zo organiseert S.V.S. het eerstejaarsweekend, leuke feesten, gezamenlijke etentjes, filmavonden en uitstapjes naar musea, en geeft het regelmatig een krant uit, de ‘krant met karakter’, met leuke tips, weetjes, interviews en (reis)verslagen. Daarnaast helpt S.V.S. je graag op weg in je eerste studiejaar, bijvoorbeeld met samenvattingen van colleges, en krijg je met je lidmaatschap korting op je studieboeken. Je kunt je zelfs al goed oriënteren op de arbeidsmarkt, door lezingen en symposia te bezoeken en mee te gaan op bedrijfsbezoeken. Als je wilt, kun je mee op excursie naar andere sinologische instituten, bijvoorbeeld in Parijs of Londen!

Meer weten over SVS? Bezoek dan de websiteFacebook of Instagram van de vereniging.

Jasmijn Mutsaers

Eerstejaars

Jasmijn Mutsaers

"Ik zit in twee commissies van de Studievereniging Sinologie (SVS). Ik houd me bezig met de Krant Met Karakter (KMK) waar we artikelen voor schrijven over China en de Chinese cultuur. Ik heb laatst geschreven over Chinese muziek in de geneeskunde en over de studiereis naar Praag, georganiseerd vanuit de SVS. De SVS organiseert veel activiteiten, zoals feestjes in de ‘Hut van Ome Henne’, ons stekkie, maar ook bijvoorbeeld een cursus kalligrafie. Bij de studievereniging doe je veel dingen waardoor je mensen leert kennen. Nadat ik had meegedaan aan het introductiekamp van SVS, had ik al gelijk veel vrienden gemaakt!"

Leiden studentenstad

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.