Universiteit Leiden

nl en

Chinastudies (BA)

Waarom Universiteit Leiden

Met Chinastudies in Leiden doe je niet alleen kennis van de taal op, maar ook van de Chinese economie, geschiedenis, politiek, kunst, religie, filosofie en antropologie.

Vijf redenen om Chinastudies in Leiden te studeren:

  • De opleiding is zeer veelzijdig en klassiek. Je bestudeert naast taal, geschiedenis, literatuur en filosofie (confucianisme, taoïsme en boeddhisme), ook maatschappij, politiek en economie van China;
  • Je leert de taal zeer gedegen. Om bijvoorbeeld alle aspecten van het Mandarijn (de officiële taal van China) zo goed mogelijk te leren krijg je ook onderwijs van docenten die het Mandarijn als moedertaal hebben;
  • Chinastudies is een kleinschalige opleiding. Je krijgt veel persoonlijke begeleiding van docenten en je leert je medestudenten snel kennen.
  • In je tweede jaar studeer je tien weken in China of Taiwan;
  • Je kunt gebruik maken van de Asian Library, die een van de grootste en meest bijzondere collecties van Europa heeft op het gebied van China.

Asian Library

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Studeren aan de faculteit Geesteswetenschappen

Om onze complexe en snel veranderende wereld goed te begrijpen is hoogwaardig onderzoek en onderwijs nodig. De faculteit der Geesteswetenschappen van Leiden biedt een inspirerende internationale werkomgeving, die zich richt op de mobiliteit van mensen, taal, cultuur, ideeën, kunst en instellingen, van prehistorie tot heden. De faculteit staat welbewust middenin de samenleving. Met ons brede aanbod van maar liefst 25 Bachelor- en 28 Masteropleidingen blinken we uit in de kwaliteit van ons onderzoek en onderwijs, onze internationale expertise, onze synergie van wetenschappelijke benaderingen en diversiteit.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden