Universiteit Leiden

nl en

Chinastudies (BA)

Na je studie

En dan ben je afgestudeerd! Als sinoloog bezit je kennis over een groot en belangrijk land dat sterk afwijkt van het onze. Bovendien heb je geleerd onafhankelijk en kritisch te denken. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

In deze video leer je Lisanne van Haften kennen. Zij heeft Chinastudies gestudeerd aan de Universiteit Leiden en werkt nu als Scholarship Coordinator bij de Erasmus Universiteit. Ben je benieuwd wat ze precies doet? Bekijk dan de video!

Wat weet je en kun je als je bent afgestudeerd?

Als je de bachelor Chinastudies hebt afgerond, heb je een mooi pakket aan kennis en vaardigheden tot je beschikking:

  • Je hebt een solide taalvaardigheid in het Mandarijn en het Klassieke Chinees.
  • Je weet veel van het moderne China, inclusief politiek en economie.
  • Je hebt je verdiept in een groot aantal aspecten van de Chinese cultuur, waardoor je in staat bent om de maatschappij te begrijpen en succesvol te communiceren met inwoners van China.
  • Je kunt actualiteiten in de maatschappelijk-culturele context plaatsen.
  • Je bezit academische vaardigheden, zoals teksten interpreteren, een onderzoek opzetten en uitvoeren, presenteren en goede teksten schrijven.
  • Ook heb je algemene vaardigheden ontwikkeld, zoals plannen, structureren, projectmatig werken, creatieve oplossingen bedenken, werken in een team.
  • In je studie heb je bovendien geleerd kritisch en onafhankelijk te denken.

Met deze kennis en vaardigheden ben je geschikt voor een baan bij het bedrijfsleven, de media, onderwijs en overheid.

Je kunt er ook voor kiezen om een vervolgstudie te doen en verder te gaan met een master in Leiden of aan een andere universiteit in binnen- of buitenland.

Toekomstperspectief

Wil je je na een bachelor verder als academicus ontwikkelen? Volg dan een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.

Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.

Lees meer over de arbeidsmarkt 

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terechtkomen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.

Hier krijg je een indruk van het Career Event van 2021.

Loopbaanbegeleiding

De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over zaken als arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.