Universiteit Leiden

nl en

Simcha Jong Kon Chin

Hoogleraar Science based business

Naam
Prof.dr. S. Jong Kon Chin
Telefoon
+31 71 527 7201
E-mail
s.jong@liacs.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-3281-5381

Simcha Jong is hoogleraar en directeur van Science Based Business aan de Universiteit Leiden. Simcha was eerder verbonden aan de Harvard T.H. Chan School of Public Health (als gast) en aan de UCL School of Management, waar hij nog steeds gasthoogleraar is. Hij leidt momenteel een ERC consolidator project over de organisatie van internationale R&D consortia.

Meer informatie over Simcha Jong Kon Chin

Simcha trad in 2016 in dienst bij de Universiteit Leiden als hoogleraar en directeur van Science Based Business. Hij is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuw onderzoek, onderwijs en outreach activiteiten in management voor de Faculteit der Wetenschappen. Simcha bekleedde eerder faculteitsaanstellingen aan de Harvard T.H. Chan School of Public Health (als gast en aan de UCL School of Management waar hij nog steeds gasthoogleraar is en waar hij faculteitsvoorzitter was van het UCL Healthcare Management Initiative.

Simcha leidt momenteel een ERC Consolidator-project over de organisatie van internationale R&D-consortia. Zijn onderzoek richt zich ook op de thema's innovatie voor gezondheid en commercialisering van wetenschap. Simcha heeft ook financiering ontvangen van grote Britse financieringsinstanties zoals Innovate UK, ESRC, NESTA, NIHR, Wellcome Trust en BIS, evenals van verschillende industriële partners voor projecten op het gebied van innovatie in de gezondheidszorg.

Simcha is gepromoveerd in Sociale en Politieke Wetenschappen aan het Europees Universitair Instituut in Florence, Italië, heeft een MPhil in Management Studies behaald aan de Universiteit van Cambridge (eerste klas cum laude), en heeft een BA in Sociale Wetenschappen behaald aan het University College van de Universiteit Utrecht (cum laude). Daarnaast was hij als gastonderzoeker verbonden aan het departement Sociologie van UC Berkeley.

Simcha's onderzoek is gepubliceerd in vooraanstaande internationale wetenschappelijke en managementtijdschriften, waaronder Nature Biotechnology, Research Policy, Journal of Management Studies, Technovation en Industrial and Corporate Change. Simcha is verkozen tot Honorary Cambridge University European Trust Scholar, heeft de eerste prijs gewonnen in de PRIME Early Career Competition, een DIME WP European Framework Grant voor kwalitatief onderzoek naar universitair ondernemerschap, een Georgia Tech Science and Technology policy conference early career prize, en een Academy of Management OB Most Innovative Student paper award.

PhD- en postdoctorale onderzoekers uit Simcha's groep zijn doorgestroomd naar academische posities in management en wetenschapsbeleid, aan Columbia University, Indian Institute of Management Bangalore, Warwick Business School, Georgia Tech, National Taiwan University, SPRU, Middlesex University en UCL.

Hoogleraar Science based business

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Leiden Inst of Advanced Computer Science

Werkadres

Snellius
Niels Bohrweg 1
2333 CA Leiden
Kamernummer 104

Contact

Publicaties

  • Ecole Polytechnique Visiting Professor
  • University College London Visiting Professor UCL Global Business School for Health
  • University College London Professor
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.