Universiteit Leiden

nl en

ERC Consolidator Grant voor Leiden

Het gaat om hoogleraar Science Based Business Simcha Jong Kon Chin.

Een ERC Consolidator Grant is bedoeld voor wetenschappers die hun onderzoek verder willen ontwikkelen met een op te richten onderzoeksteam, of net zo'n team hebben samengesteld en dat verder willen versterken. In principe is zeven tot twaalf jaar onderzoekservaring na de promotie vereist. De Consolidator Grant bedraagt maximaal 2 miljoen euro.

Simcha Jong Kon Chin
Prof. Simcha Jong Kon Chin

Simcha Jong Kon Chin, Science Based Business, Leiden Institute for Computer Science (LIACS)

Project INSCONS – Addressing Global Challenges through International Scientific Consortia; Case studies in biomedicine, the geosciences, and nuclear fusion research

Het INSCONS-project gaat over internationale wetenschappelijke consortia zoals ITER (kernfusie onderzoek), ALMA (sterrenkunde), en de European Brain Project (neurobiologie). We leunen steeds meer op dit soort consortia voor nieuwe inzichten en technologiën, die te gebruiken zijn bij de aanpak van mondiale vraagstukken op het gebied van onder meer gezondheid, milieu en schone energie. Deze internationale consortia vertegenwordigen een nieuwe, steeds populairdere manier van wetenschap organiseren. Het zijn vaak heel complexe organisaties waar nog weinig onderzoek naar gedaan is. Dikwijls kosten ze miljarden euro's, en het werk van de consortia is verspreid over talloze internationale locaties. Verder vergen ze samenwerking tussen groepen belanghebbenden uit alle geledingen van de wetenschap, het beleid en de industrie vanuit verschillende landen. INSCONS is een baanbrekend project dat licht zal werpen op de uitdagingen bij het organiseren van deze consortia, en de bredere veranderingen die deze consortia binnen de wetenschap teweeg brengen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.