Universiteit Leiden

nl en

Science based business

Science Based Business (SBB) verbindt de domeinen wetenschap, bedrijfsleven en beleid. Wetenschappelijk onderzoek waar we ons in Leiden op richten, bijvoorbeeld op het gebied van kunstmatige intelligentie, belooft onze samenlevingen ten goede te komen. Het vertalen van wetenschap naar positieve maatschappelijke impact vraagt echter om nieuwe soorten expertise en vaardigheden. Het onderzoek bij SBB richt zich op de sociale raakvlakken van wetenschap met belanghebbenden in de domeinen van het bedrijfsleven, de technologie en het beleid, en op nieuwe organisatorische en operationele modellen die nodig zijn om deze positieve maatschappelijke impact te realiseren.

Science, management en innovation

De Science, Management en Innovation (SMI) groep onderzoekt de organisatiedynamiek van het beheer van complexe R&D-projecten en de commercialisering van technologie. Het onderzoek van de SMI-groep bestudeert de dynamiek in de organisatie van wetenschappelijke ondernemingen, het beheer van de samenwerking tussen universiteit en bedrijfsleven, en het samenspel tussen onderzoekers en hun organisatorische, beleidsmatige omgeving. Hiervoor gebruikt de SMI groep zowel kwalitatieve onderzoeksmethoden als benaderingen gebaseerd op het gebruik van big data analytics en geavanceerde statistische en datamining methoden. 

Technology en Operation Management

De Technology en Operation Management (TOM) groep richt zich op de operationele uitdagingen van de invoering van nieuwe geavanceerde technologie├źn op gebieden als kunstmatige intelligentie, precisiemedicijnen en hightech-instrumentatie. In deze context draagt het onderzoek van de TOM-groep bij aan wetenschappelijke debatten over operations management, economische modellering, data-analyse, softwareontwikkeling, kwantitatieve logistiek en operationeel management in de gezondheidszorg. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.