Universiteit Leiden

nl en

Biomedical Sciences (MSc)

De Engelstalige master Biomedical Sciences gaat over alle normale en abnormale processen in het menselijk lichaam. Zo leer je ziektes beter te begrijpen, bestaande therapieën te verbeteren of nieuwe therapieën te bedenken. Naast het algemene programma dat zich toespitst op de wetenschappelijke onderzoekscomponent, kies je zelf één van de vier specialisaties; communicatie, educatie, management of onderzoek.

De master geeft je veel vrijheid om je individuele interesses te volgen en je eventueel te ontwikkelen buiten de kaders van het biomedische onderzoek. Je kunt door de specialisaties ervoor kiezen om de brug te slaan tussen wetenschap en maatschappij.

Je studeert aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), een moderne instelling waar onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg samenkomen. Het onderzoek van het LUMC staat in zowel Europa als op wereldniveau erg hoog aangeschreven.

Ben jij geïnteresseerd in kleinschalig onderwijs op hoog niveau? Lees dan meer over de master Biomedical Sciences in Leiden!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie