Universiteit Leiden

nl en

Rowie Stolk

Promovendus

Naam
Mr. R. Stolk
Telefoon
+31 71 527 1330
E-mail
r.stolk@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-5522-316X

Mr. R. (Rowie) Stolk is als promovenda verbonden aan de Afdeling Staats- en Bestuursrecht van de Universiteit Leiden. Zij doet onderzoek naar public interest litigation in het Nederlandse bestuurs(proces)recht, en kijkt daarbij in het bijzonder naar de legitimiteit en effectiviteit van strategisch procederende belangenorganisaties. Hiernaast verzorgt zij de praktische coördinatie en werkgroepen voor het vak Bestuursprocesrecht (BA3).

Meer informatie over Rowie Stolk

Rowie studeerde Rechtsgeleerdheid en Politicologie aan de Universiteit Leiden. In 2016 behaalde zij haar master diploma Staats- en Bestuursrecht cum laude. Haar masterscriptie ging over de rol van belangenorganisaties in het bestuurs- en burgerlijk procesrecht bij de behartiging van bovenindividuele belangen in geschillen over achterliggende wet- en regelgeving.

Tijdens haar bachelorstudie voltooide Rowie met succes het Honours College Law. Naast haar masterstudie was zij student-assistent bij de afdeling Staats- en Bestuursrecht en deed zij namens Leiden mee met de VAR-pleitwedstrijd. Verder is Rowie onder meer actief geweest als paralegal bij het advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek en als stagiair bij Van der Feltz Advocaten.

Op 1 september 2016 is Rowie begonnen als Onderwijs- & Onderzoekmedewerker bij de afdeling Staats- en Bestuursrecht, waar zij onder andere werkgroepen verzorgde voor de vakken Beginselen van de democratische rechtsstaat (BA1) en Inleiding bestuursrecht (BA1).

Sinds september 2017 verricht Rowie promotieonderzoek naar public interest litigation in het Nederlandse bestuurs(proces)recht. Hierbij onderzoekt ze de legitimiteit en effectiviteit van belangenorganisaties die strategisch procederen, en de wijze waarop hier binnen het procesrecht mee dient te worden omgegaan. De (werk)titel van het onderzoek is ‘We are the world: The changing role of interest groups in the legal system’.

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Staats- en Bestuursrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B1.38

Contact

  • Juradi Juridisch consulent
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.