Universiteit Leiden

nl en

Eric De Brabandere

Directeur Grotius Centre

Naam
Prof.dr. E.C.P.D.C. De Brabandere
Telefoon
+31 70 800 7422
E-mail
e.c.p.d.c.de.brabandere@law.leidenuniv.nl

Eric De Brabandere is Hoogleraar Internationale Geschillenbeslechting en Voorzitter van het Grotius Centre for International Legal Studies.

Meer informatie over Eric De Brabandere

Hij is eveneens advocaat of counsel aan de Balie te Gent (Advocatenkantoor Lexlitis), hoofdredacteur van de Leiden Journal of International Law, lid van het Redactiecomité van de Journal of World Investment & Trade en het Belgisch Tijdschrift voor Internationaal Recht/Revue belge de droit international en Series Editor bij de Martinus Nijhoff Investment Law Book Series. 

Opleiding

Eric De Brabandere heeft een diploma van kandidaat en licentiaat in de rechten (cum laude) van de Universiteit Gent, een Diplôme d’Etudes Approfondies (DEA) en Droit International Public (LLM) van de Universiteit van Genève), en behaalde een doctoraat in de rechten aan de Universiteit Gent.   

Onderzoek

Zijn onderzoeksdomeinen behelzen het algemeen internationaal recht met een bijzondere expertise in internationale geschillenbeslechting en het internationaal investeringsrecht en internationale arbitrage. Hij is de auteur van verschillende publicaties in die domeinen, waaronder de boeken ‘Investment Treaty Arbitration as Public International Law. Procedural Aspects and Implications (CUP, October 2014), ‘Foreign Investment in the Energy Sector. Balancing Private and Public Interests (edited with T. Gazzini) (Martinus Nijhoff, 2014), ‘Investment Law. The Sources of Rights and Obligations’ (edited with T. Gazzini) (Martinus Nijhoff, 2012) en ‘Post-conflict Administrations in International Law (Martinus Nijhoff, 2009), en verschillende bookhoofdstukken en artikels in internationale tijdschfiten.   

Directeur Grotius Centre

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Grotius Centre for Intern Legal Studies

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP The Hague
Kamernummer B2.28

Contact

Publicaties

  • Leiden Journal of International Law (LJIL) Editor-in-chief
  • Journal of World Investment and Trade (JWIT) Member of the Board of Editors
  • Revue Belge de Droit International (RBDI) Member of the Board of Editors
  • Nijhoff International Investment Law Series Series Editor
  • DMDB Law Advocaat

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie