Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Eric De Brabandere

Hoogleraar International Dispute Settlement Law

Naam Prof.dr. E.C.P.D.C. De Brabandere
Telefoon +31 70 800 9044
E-mail e.c.p.d.c.de.brabandere@law.leidenuniv.nl

Eric De Brabandere is Hoogleraar Internationale Geschillenbeslechting bij het Grotius Centre for International Legal Studies.

Meer informatie Eric De Brabandere

Hij is eveneens advocaat of counsel aan de Balie te Gent (Advocatenkantoor Lexlitis), hoofdredacteur van de Leiden Journal of International Law, lid van het Redactiecomité van de Journal of World Investment & Trade en het Belgisch Tijdschrift voor Internationaal Recht/Revue belge de droit international en Series Editor bij de Martinus Nijhoff Investment Law Book Series. 

Opleiding

Eric De Brabandere heeft een diploma van kandidaat en licentiaat in de rechten (cum laude) van de Universiteit Gent, een Diplôme d’Etudes Approfondies (DEA) en Droit International Public (LLM) van de Universiteit van Genève), en behaalde een doctoraat in de rechten aan de Universiteit Gent.   

Onderzoek

Zijn onderzoeksdomeinen behelzen het algemeen internationaal recht met een bijzondere expertise in internationale geschillenbeslechting en het internationaal investeringsrecht en internationale arbitrage. Hij is de auteur van verschillende publicaties in die domeinen, waaronder de boeken ‘Investment Treaty Arbitration as Public International Law. Procedural Aspects and Implications (CUP, October 2014), ‘Foreign Investment in the Energy Sector. Balancing Private and Public Interests (edited with T. Gazzini) (Martinus Nijhoff, 2014), ‘Investment Law. The Sources of Rights and Obligations’ (edited with T. Gazzini) (Martinus Nijhoff, 2012) en ‘Post-conflict Administrations in International Law (Martinus Nijhoff, 2009), en verschillende bookhoofdstukken en artikels in internationale tijdschfiten.   

Hoogleraar International Dispute Settlement Law
Faculteit Rechtsgeleerdheid
Instituut voor Publiekrecht
Internationaal Publiekrecht
Werkadres
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.46
Contact
+31 70 800 9044
e.c.p.d.c.de.brabandere@law.leidenuniv.nl
Lexlitis Gent
Advocaat Of Counsel
Leiden Journal of International Law (LJIL)
Editor-in-chief
Journal of World Investment and Trade (JWIT)
Member of the Board of Editors
Revue Belge de Droit International (RBDI)
Member of the Board of Editors