Universiteit Leiden

nl en

Eric De Brabandere

Directeur Grotius Centre / Hoogleraar International Dispute Settlement

Naam
Prof.dr. E.C.P.D.C. De Brabandere
Telefoon
+31 70 800 7422
E-mail
e.c.p.d.c.de.brabandere@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-5446-0078

Eric De Brabandere is Hoogleraar Internationale Geschillenbeslechting en Voorzitter van het Grotius Centre for International Legal Studies. Hij is eveneens advocaat aan de Balie te Brussel (Advocatenkantoor DMDB Law) met een praktijk in internationaal recht en internationale investeringsarbitratge, hoofdredacteur van de Leiden Journal of International Law, en lid van de redactiecomités van de Journal of World Investment & Trade, het Belgisch Tijdschrift voor Internationaal Recht/Revue belge de droit international en de Martinus Nijhoff Investment Law Book Series. Hij was voorheen visiting professor aan de Universiteit van Trento in Italië (international investment law) en de Université Catholique de Lille in Frankrijk (international dispute settlement).

Meer informatie over Eric De Brabandere

Eric De Brabandere is Hoogleraar Internationale Geschillenbeslechting en Voorzitter van het Grotius Centre for International Legal Studies. Hij is eveneens advocaat aan de Balie te Brussel (Advocatenkantoor DMDB Law) met een praktijk in internationaal recht en internationale investeringsarbitratge, hoofdredacteur van de Leiden Journal of International Law, en lid van de redactiecomités van de Journal of World Investment & Trade, het Belgisch Tijdschrift voor Internationaal Recht/Revue belge de droit international en de Martinus Nijhoff Investment Law Book Series. Hij was voorheen visiting professor aan de Universiteit van  Trento in Italië (international investment law) en de Université Catholique de Lille in Frankrijk (international dispute settlement).

Opleiding

Eric De Brabandere heeft een diploma van kandidaat en licentiaat in de rechten (cum laude) van de Universiteit Gent, een Diplôme d’Etudes Approfondies (DEA) en Droit International Public (LLM) van de Universiteit van Genève), en behaalde een doctoraat in de rechten aan de Universiteit Gent.   

Onderzoek

Zijn onderzoeksdomeinen behelzen het algemeen internationaal recht met een bijzondere expertise in internationale geschillenbeslechting en het internationaal investeringsrecht en internationale arbitrage. Hij is de auteur van verschillende publicaties in die domeinen, waaronder de boeken ‘Investment Treaty Arbitration as Public International Law. Procedural Aspects and Implications (CUP, October 2014), ‘Foreign Investment in the Energy Sector. Balancing Private and Public Interests (edited with T. Gazzini) (Martinus Nijhoff, 2014), ‘Investment Law. The Sources of Rights and Obligations’ (edited with T. Gazzini) (Martinus Nijhoff, 2012) en ‘Post-conflict Administrations in International Law (Martinus Nijhoff, 2009), en verschillende bookhoofdstukken en artikels in internationale tijdschfiten.   

Directeur Grotius Centre / Hoogleraar International Dispute Settlement

 • Faculteit Rechtsgeleerdheid
 • Instituut voor Publiekrecht
 • Grotius Centre for Intern Legal Studies

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.46

Contact

 • Leiden Journal of International Law (LJIL) Editor-in-chief
 • DMDB Law Advocaat
 • Journal of World Investment and Trade (JWIT) Member of the Board of Editors
 • Revue Belge de Droit International (RBDI) Member of the Board of Editors
 • Nijhoff International Investment Law Series Series Editor
 • International Institute of Air and Space Law Member of the International Advisory Board
 • Indonesian Journal of International Law Member of the Editorial Board
 • University of Makeni (Sierra Leone) Visiting Professor
 • Academic Council of the Institute for Transnational Arbitration (United States) Member
 • Academic Forum on ISDS Member
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.