Universiteit Leiden

nl en

Eric De Brabandere

Directeur Grotius Centre / Hoogleraar International Dispute Settlement Law

Naam
Prof.dr. E.C.P.D.C. De Brabandere
Telefoon
+31 70 800 9044
E-mail
e.c.p.d.c.de.brabandere@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-5446-0078

Eric De Brabandere is Hoogleraar Internationale Geschillenbeslechting en Voorzitter van het Grotius Centre for International Legal Studies. Hij is eveneens advocaat aan de Balie te Brussel (Advocatenkantoor DMDB Law) met een praktijk in internationaal recht en internationale investeringsarbitratge, en lid van de redactiecomités van de Journal of World Investment & Trade, het Belgisch Tijdschrift voor Internationaal Recht/Revue belge de droit international en de Martinus Nijhoff Investment Law Book Series. Hij is visiting professor aan de Universiteit van Makeni in Sierra Leone waar hij het vak International investment law and Arbitration doceert.

Meer informatie over Eric De Brabandere

Eric De Brabandere is Hoogleraar Internationale Geschillenbeslechting en Voorzitter van het Grotius Centre for International Legal Studies. Hij is eveneens advocaat aan de Balie te Brussel (Advocatenkantoor DMDB Law) met een praktijk in internationaal recht en internationale investeringsarbitratge, en lid van de redactiecomités van de Journal of World Investment & Trade, het Belgisch Tijdschrift voor Internationaal Recht/Revue belge de droit international en de Martinus Nijhoff Investment Law Book Series. Hij is visiting professor aan de Universiteit van Makeni in Sierra Leone waar hij het vak International investment law and Arbitration doceert.

Hij was Hoofdredacteur van de Leiden Journal of International Law van 2013 tot en met 2022. Hij heeft voorheen ook als visiting professor gedoceerd aan de Universiteit van Trento in Italië (internationaal investeringsrecht) en aan de Katholieke Universiteit van Lille in Frankrijk (internationale geschillenbeslechting).

Opleiding

Eric De Brabandere heeft een diploma van kandidaat en licentiaat in de rechten (cum laude) van de Universiteit Gent, een Diplôme d’Etudes Approfondies (DEA) en Droit International Public (LL.M.) van de Universiteit van Genève), en behaalde een doctoraat in de rechten aan de Universiteit Gent.   

Onderzoek

Zijn onderzoeksdomeinen behelzen het algemeen internationaal recht met een bijzondere expertise in internationale geschillenbeslechting en het internationaal investeringsrecht en internationale arbitrage. Hij is de auteur van verschillende publicaties in die domeinen, waaronder de boeken 'Merrill's International Dispute Settlement' (7th Edition) (met Prof. John Merrills) (CUP 2022), 'Investment treaty arbitration as public international law: Procedural Aspects and Implications ' (CUP 2014), ‘International Procedure in Interstate Litigation and Arbitration: A Comparative Approach’ (als editor) (CUP 2021), ‘Public Participation and Foreign Investment Law(als editor met A. Kent and T. Gazzini) (Brill 2021), ‘Foreign Investment in the Energy Sector' (als editor met T. Gazzini) (Brill 2014), ‘Investment Law: The Sources of Rights and Obligations’ (als editor met T. Gazzini) (Brill, 2012), and 'Post-conflict Administrations in International Law' (Brill 2009), en meer dan 100 boekhoofdstukken en artikels in internationale tijdschfiten en boeken.

 

Onderwijs

Eric De Brabandere doceert de vakken ‘Principles of International Law and Dispute Settlement’ en ‘International Investment Law and Arbitration’ in de ‘Advanced Master in International Dispute Settlement and Arbitration’, waarvan hij tevens de Academisch Directeur is.

Directeur Grotius Centre / Hoogleraar International Dispute Settlement Law

 • Faculteit Rechtsgeleerdheid
 • Instituut voor Publiekrecht
 • Grotius Centre for Intern Legal Studies

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.46

Contact

Activiteiten

 • DMDB Law Advocaat
 • Revue Belge de Droit International (RBDI) Member of the Board of Editors
 • Nijhoff International Investment Law Series Series Editor
 • International Institute of Air and Space Law Member of the International Advisory Board
 • Indonesian Journal of International Law Member of the Editorial Board
 • Academic Council of the Institute for Transnational Arbitration (United States) Vice Chair
 • University of Makeni (Sierra Leone) Visiting Professor
 • Academic Forum on ISDS Member
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.