Universiteit Leiden

nl en

Iran onderneemt juridische stappen tegen de VS

Iran heeft een zaak aangespannen bij het Internationaal Gerechtshof tegen de Verenigde Staten, vanwege de vernieuwde sancties die de VS tegen Iran wil nemen. Volgens Eric de Brabandere heeft deze zaak twee elementen.

Eric de Brabandere

Ten eerste betoogt Iran dat het opnieuw opleggen van sancties een schending van internationaal recht is. Daarnaast zou Iran de (politieke) steun hebben van veel Europese staten wat betreft het opleggen van de sancties. In Tribune beantwoord Eric de Brabandere vier vragen omtrent voornoemde zaak. Hij schat onder meer in dat de VS zal betogen dat het Hof geen jurisdictie heeft, zoals de VS twee jaar eerder ook heeft gedaan in een terreurzaak tegen hen. Daarnaast is de Brabandere in dit interview ingegaan op deze zaak.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.