Universiteit Leiden

nl en

Eric De Brabandere bij BNR Nieuwsradio over Myanmar en Rohingya's

Myanmar moet per direct maatregelen nemen om de Rohingya's te beschermen. Dat heeft het Internationaal Gerechtshof in Den Haag besloten.

Eric De Brabandere

De leden van de islamtische Rohingya-bevolkingsgroep lopen nog altijd het risico om verkracht, vermoord of verdreven te worden. De beslissing van het Internationaal Gerechtshof betekent niet dat de problemen nu voorbij zijn, zegt hoogleraar International Dispute Settlement Eric De Brabandere bij BNR Nieuwsradio.

'Dit is een interstatelijke procedure die heel lang zal duren. Deze tussentijdse beoordeling is een eerste stap, de volgende stap is die waarin het hof zich al dan niet bevoegd zal verklaren om de zaak aan te nemen. De derde stap is de uitspraak ten gronde: is er wel of geen sprake van genocide?'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.