Universiteit Leiden

nl en

De Brabandere: 'Bedrijven steeds vaker verantwoordelijk voor hun daden'

Eric de Brabandere, hoogleraar investeringsrecht aan de Universiteit Leiden, constateert dat bedrijven steeds vaker verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden. 'Die ontwikkeling is pas de laatste tien jaar ingezet', vertelt hij in de Volkskrant.

In het artikel, genaamd 'ING en ABN moeten stoppen met financieren omstreden pijpleiding in VS', gaat De Brabandere verder in op deze ontwikkeling. 'Dat komt vooral door de gevolgen van de globalisering. Internationaal investeren is voor het bedrijfsleven steeds toegankelijker geworden. Tegelijk is de potentie voor ophef toegenomen door de opkomst van de sociale media. Bedrijven doen er goed aan de kritiek die zo ontstaat serieus te nemen'.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.