Universiteit Leiden

nl en

Carlijn Bergwerff

Universitair docent

Naam
Dr. C.E. Bergwerff
Telefoon
+31 71 527 6758
E-mail
c.e.bergwerff@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-5837-3497

Kort CV

Carlijn Bergwerff is als Universitair Docent werkzaam bij de Programmagroep Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen. Zij is met name betrokken bij klinisch onderwijs aan bachelor- en masterstudenten. Voor innovatie van het vak Practicum Gesprekstechnieken 2 middels interactieve 360°-filmpjes ontving zij een Grassroots-subsidie. Een jaar later ontving zij een Comenius Teaching Fellow-beurs om Virtual Reality in het onderwijs te implementeren.

Carlijn behaalde de master Child & Adolescent Psychology aan de Universiteit Leiden (2012), waarna zij aan de Vrije Universiteit Amsterdam haar promotieonderzoek startte. Binnen dit onderzoek richtte zij zich op de rol van voedingsstoffen bij kinderen met ADHD. Daarnaast onderzocht zij neurocognitieve profielen en slaapproblemen bij kinderen met ADHD en ontwikkelde zij een emotieherkenningstaak voor kinderen. In 2017 promoveerde Carlijn bij de afdeling Klinische Neuropsychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam op het proefschrift getiteld “Food for thought: Novel insights into childhood ADHD”.

Tijdens haar promotietraject was Carlijn betrokken bij diverse nevenactiviteiten, waaronder het coördineren van een subsidieaanvraag. Voor de subsidieaanvraag “Verminderen en optimaliseren van methylfenidaatgebruik bij kinderen en jeugdigen met ADHD” werd een bedrag van 250.000 euro toegekend door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Ook was zij als coördinator betrokken bij de totstandkoming van de gids “ADHD, een update: Actuele stand van wetenschappelijke inzichten rond diagnostiek en behandeling van ADHD”.

Naast haar werk als docent is Carlijn als kinderpsycholoog in de basis-GGZ.

CV Carlijn Bergwerff

Registraties

  • Master-psycholoog SKJ – geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Jeugd
  • Basisaantekening Psychodiagnostiek

Links

Universitair docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Neuropedagogiek en ontwikk. stoornissen

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

Publicaties

  • Praktijk Present Als ZZP-er werkzaam in een psychologenpraktijk
  • Koninklijke Marine Reservist
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.