Universiteit Leiden

nl en

Orthopedagogiek

Orthopedagogiek gaat over kinderen en gezinnen met problemen. De vakken gaan over kinderen met een verstandelijke handicap, autisme of andere ontwikkelingsstoornissen, school- en leerproblemen en jeugdhulpverlening.

Je leert een grondige analyse te maken van de problemen bij het kind. Daarnaast kijk je naar de opvoedingsomstandigheden in het gezin en leer je een passende behandeling voor kind en gezin te zoeken of uit te voeren.

De afdeling Orthopedagogiek is opgedeeld in drie secties: Neuropedagogiek & ontwikkelingsstoornissen, Leerproblemen en Jeugdhulpverlening.

Onderwijs

De afdeling verzorgt verschillende vakken in de basisbachelor Pedagogische Wetenschappen evenals de vakken van de bachelorspecialisaties Orthopedagogiek en Leerproblemen.

Ook in de Masteropleiding Education and Child Studies en de Research Masteropleiding Developmental Psychopathology in Education and Child Studies verzorgt de afdeling Orthopedagogiek onderwijs. Meer over onderwijs

Onderzoek

Binnen Orthopedagogiek bestaan de onderzoekslijnen Neuropedagogiek & ontwikkelingsstoornissen, Jeugdhulpverlening en probleemgedrag bij jongeren en Leerproblemen. Deze lijnen zijn verweven met het onderwijs in de bachelor en masterspecialisaties Orthopedagogiek. Meer over onderzoek

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie