Logo Universiteit Leiden.

nl en

Onderzoek met behulp van Virtual Reality

Virtual Reality wordt steeds vaker gebruikt en kan voor verschillende doelen worden ingezet. Velen kennen VR-games, maar het wordt ook in de klinische praktijk gebruikt. Een groot voordeel van VR is dat er dingen mogelijk zijn die in het echt moeiljik of níet uit te voeren zijn.

Het Instituut Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden doet onderzoek naar het gebruik van Virtual Reality (VR) bij kinderen en jongeren. 

VR kan gebruikt worden als je in therapie gaat, omdat je bijvoorbeeld hoogtevrees hebt. De behandelaar begeleidt je dan met behulp van een VR-bril naar een hoog gebouw. Zulke behandelingen worden vooral met volwassenen gedaan. Leidse onderzoekers zijn nu ook benieuwd in hoeverre VR nuttig kan zijn voor kinderen.

Virtual Reality is een computertechniek waarbij het lijkt alsof je in een andere werkelijkheid bent. Als je een speciale VR-bril op zet, bevind je je in een virtuele omgeving. Net zoals in een game. Als je je hoofd beweegt, kijk je rond in de virtuele wereld, waardoor je het gevoel hebt dat je écht in die virtuele wereld bent.

Deze website maakt gebruik van cookies.