Universiteit Leiden

nl en

Luister terug: Amsterdam onderzoekt aanleg criminaliteit bij 4-jarigen

In Amsterdam testen medewerkers van de gemeente al sinds 2012 broertjes en zusjes van jonge criminelen om te kijken of ze vatbaar zijn voor antisociaal gedrag door onder meer te kijken naar hun hartslag en naar de geleiding van hun huid. Dit gaat justitie nu ook onder jonge criminelen doen.

Hoogleraar Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen Hanna Swaab legt op Radio1 uit hoe die tests werken bij 4-jarigen. Er wordt onder andere gekeken naar de hartslag van de kinderen en de geleiding van hun huid. De uitslagen van de tests kunnen aanwijzen of kinderen vatbaar zullen zijn voor criminaliteit.

Luister terug: Amsterdam onderzoekt aanleg crimialiteit bij 4-jarigen

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.