Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

De Universiteit Leiden is een onderzoeksintensieve universiteit, en dat geldt ook voor Campus Den Haag. Het uitgangspunt is dat ons onderwijs een herkenbare verbinding heeft met het onderzoek.

Fundamenteel, beleidsgericht en interdisciplinair

Het onderzoek in Den Haag bestaat zowel uit langlopend en fundamenteel onderzoek als uit kortlopend onderzoek naar beleid. Vaak komen in projecten verschillende onderzoeksdisciplines bij elkaar. Samenwerking gaat gemakkelijk: zes faculteiten huizen in één gebouw, de Wijnhaven. Op de Campus is ook het Montesquieu Instituut gevestigd, dat zich richt zich op onderzoek naar Europese constitutionele ontwikkelingen. 

Onderzoeksthema's passen bij Den Haag

De meerjarige onderzoeksprogramma’s in Den Haag focussen op thema’s die passen bij de stad:

  • public management;
  • comparative policy analysis;
  • security governance;
  • internationaal recht;
  • international en European governance.

Daarnaast is er het onderzoek naar grote steden vanuit het multidisciplinaire Centre for Modern Urban Studies (MUS).

Promoveren naast je werk

Campus Den Haag heeft een uniek Dual PhD Centre gericht op de combinatie van werken en promoveren. Buitenpromovendi kunnen hier een deel van hun werktijd aan wetenschappelijk onderzoek besteden, gerelateerd aan hun beroepspraktijk. Het centrum helpt met het ontwerpen van een onderzoeksplan, leidt de kandidaat-promovendus op en zorgt dat zijn of haar onderzoek aansluit bij een wetenschapsdiscipline, graduate school en promotor. Een unieke kans voor promovendus, werkgever én wetenschap.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.