Universiteit Leiden

nl en

Studeren in Den Haag

Voor onze studenten kan studeren in Den Haag het verschil maken. Den Haag draagt met trots de titel ‘internationale stad van vrede en recht’. Met de aanwezigheid van regering en parlement, de ministeries, de nationale en internationale gerechtshoven, tal van Europese instellingen, ambassades en bedrijven heeft Den Haag een groot internationaal aanzien.

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Onderwijs met een internationaal karakter

Den Haag biedt een breed aanbod van aantrekkelijke opleidingen met een internationaal karakter. Studenten verbreden er  hun blik op de wereld en krijgen, met hun medestudenten, al snel een groot internationaal netwerk. En tegelijkertijd is Den Haag ook een compacte stad, met alles op korte afstand van elkaar. Wat studenten leren tijdens hun studie kunnen ze vaak direct in de praktijk brengen in de internationale omgeving die Den Haag biedt. En hun onderwijs wordt gevoed door gastcolleges door professionals die in Den Haag en omgeving werken, en in de vele stagemogelijkheden die de stad hen biedt.

Sociale activiteiten

Al onze opleidingen in Den Haag hebben hun eigen studieverenigingen. Die verenigingen organiseren studiereizen, lezingen, en tal van sociale activiteiten. Op die manier bouwen studenten snel een vriendenclub op rond hun studie, en starten ze de bouw van een netwerk waarvan ze hun leven lang kunnen profiteren.

Studentencentrum Den Haag

Beehive Studentencentrum, pal tegenover gebouw Wijnhaven, is een plek waar studenten komen om elkaar te ontmoeten, te studeren, te sporten en advies in te winnen bij deskundigen van Student Support Services. Voor studenten- en studieverenigingen zijn er kantoorplekken en vergaderruimtes.

Studentenstad Den Haag

Wonen in Den Haag is aantrekkelijk. Niet voor niets staat de stad in een van de wereldlijstjes van meest-aantrekkelijke studentensteden. In Den Haag kunnen onze studenten alle kanten op. Het Haagse strand is maar liefst elf kilometer lang en ligt op fietsafstand van de historische binnenstad. Dit is de ideale plek om uit te waaien.

Den Haag is een geweldige plek om studie te combineren met uitgaan, persoonlijke ontwikkeling en werken aan de toekomst.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie