Universiteit Leiden

nl en

Studentenleven in Den Haag

Voor studenten kan studeren in Den Haag het verschil maken. Den Haag draagt met trots de titel ‘internationale stad van vrede en recht’. Den Haag biedt volop kansen en is een geweldige studentenstad.

Studentenstad Den Haag

Den Haag is een geweldige plek om studeren te combineren met uitgaan, persoonlijke ontwikkeling en werken aan je toekomst. Voor alle nieuwe Haagse studenten is er de introductieweek HOP en op Study in The Hague vind je alle informatie over studentenstad Den Haag. Er is een groot aanbod van sport en cultuur. Wonen in Den Haag is aantrekkelijk. Niet voor niets staat de stad in een van de wereldlijstjes van aantrekkelijkste studentensteden. Het Haagse strand is wel elf kilometer lang en ligt op fietsafstand van de historische binnenstad. De ideale plek om uit te waaien.

Onderwijs met een internationaal karakter

Den Haag biedt een breed aanbod van aantrekkelijke opleidingen met een internationaal karakter. Studenten verbreden er  hun blik op de wereld en krijgen al snel een groot internationaal netwerk. Hun onderwijs wordt gevoed door gastcolleges door professionals die in Den Haag en omgeving werken, en in de vele stagemogelijkheden die de stad hen biedt.

Vriendenclub & netwerk

Alle opleidingen in Den Haag hebben hun eigen studieverenigingen en er zijn studentenverenigingen. Die organiseren studiereizen, lezingen en sociale activiteiten. Zo heb je snel een vriendenclub en een netwerk waarvan je je leven lang profiteert.

Ontmoetingsplekken

Beehive Studentencentrum, pal tegenover gebouw Wijnhaven, is een plek waar studenten komen om elkaar te ontmoeten, te studeren, te sporten en advies in te winnen bij  Student Support Services. Voor studenten- en studieverenigingen zijn er kantoorplekken en vergaderruimtes.

Common Room de Klok is een centrum voor de internatonale universitaire gemeenschap waar alle studenten van de Campus Den Haag gratis zalen en voorzieningen kunnen reserveren. De locatie beschikt over een podium, een gezamenlijke ruimte , een volledig ingerichte keuken en een vergaderzaal met beamer. Common Room de Klok is ook beschikbaar voor de huurders van het Enthovenplein.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.