Over ons

Campus Den Haag is een internationaal vooraanstaand academisch centrum van onderwijs en onderzoek. De campus sluit aan op het profiel van Den Haag: stad van vrede, recht en veiligheid.

Stad en universiteit versterken elkaar

Veel van het onderwijs en onderzoek in Den Haag raakt direct aan het werk van de talloze organisaties in de stad. Denk aan Parlement, ministeries, gerechtshoven, Europese instellingen en ambassades. Ze zijn van grote meerwaarde voor de universiteit, en de universiteit voor hen.

Wetenschappelijke kennis en complexe maatschappelijke vraagstukken komen in Den Haag dus heel natuurlijk samen. Ook is deze grote stad geschikt voor onderzoek naar typisch stedelijke vraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid.

Florerend campusleven

De universiteit heeft de stad veel te bieden. Studenten, hoogopgeleide afgestudeerden en wetenschappelijke kennis, maar ook innovaties, start-ups en postacademisch onderwijs. De verdere ontwikkeling van het universitaire campusleven in Den Haag staat daarom hoog op de gezamenlijke agenda’s van de stad en de universiteit.

LUMC

Het LUMC-Campus Den Haag werkt in Den Haag nauw samen met de Haagse STZ-ziekenhuizen op het gebied van innovatie in zorg en opleiding, medisch onderwijs en patiëntgebonden onderzoek.