Universiteit Leiden

nl en

Samenwerken

De universiteit werkt op Campus Den Haag samen met verschillende partijen en instellingen in Den Haag.

Veiligheid en terrorisme

De universiteit werkt samen met de gemeente Den Haag, maar ook met nationale en internationale organisaties, bijvoorbeeld op het terrein van internationaal recht en geschillenbeslechting en op het gebied van veiligheid en terrorisme.  Samen met de Haagse Hogeschool en de TU Delft is de Cyber Security Academy The Hague opgericht.

Leiden, Delft, Erasmus

Belangrijk is de kennisalliantie Leiden-Delft-Erasmus, een sterk onderzoeks- en onderwijscluster in Zuid-Holland dat sinds 2012 actief is. Onderzoek is gebundeld in negen centra; onderwijs wordt in gezamenlijke opleidingen en minoren aangeboden in de drie steden.

Gezondheid in Den Haag

De LUMC-campus in Den Haag is een samenwerking van het Leids Universitair Medisch Centrum, de Haagse STZ-ziekenhuizen, MCH-Bronovo en het HagaZiekenhuis (onderdeel van Reinier-Haga Groep) en de Universiteit Leiden. Het LUMC verleent in Den Haag geen zorg, maar richt zich op onderzoek en onderwijs, innovatie (e-health) en kennisvalorisatie. De initiatiefnemers willen helpen  de complexe gezondheidsproblematiek op te lossen van kwetsbare bevolkingsgroepen in een grootstedelijke, multi-etnische omgeving.

De kunsten in Den Haag

De universiteit werkt nauw samen met het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. De gezamenlijke Academie der Kunsten biedt een unieke combinatie van uitvoerende kunsten met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Zo is er een gemeenschappelijk programma waarin componisten, uitvoerende kunstenaars, visual artists en designers kunnen promoveren. Studenten van de universiteit kunnen in Leiden en Den Haag kunstonderwijs volgen, waarbij studiepunten meetellen voor hun bachelor- of masterdiploma.

Studentenleven

De hogeronderwijsinstellingen van Den Haag en de gemeente werken samen aan een gezellig en inspirerend studentenleven in het platform Studentenstad.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.