Universiteit Leiden

nl en

Impact en stad

De Universiteit Leiden en de stad Den Haag werken nauw samen om de impact van ons onderzoek en onderwijs te vergroten en zo maximaal bij te dragen aan de ontwikkeling van de stad.

Metropool

Ons onderzoek draagt bij aan de realisering van de Sustainable Development Goals. We doen dit niet alleen, we werken veel samen met diverse partners: met andere kennisinstellingen, bedrijfsleven, overheid, maatschappelijke organisaties, NGO’s en musea. Als metropool met meer dan een half miljoen inwoners biedt Den Haag ons bij uitstek de mogelijkheid met onderzoek en onderwijs  grootstedelijke vraagstukken te helpen oplossen.

Vredespaleis in Den Haag

Voorbeelden van de impact van Campus Den Haag

 
PRINS: studenten International Studies geven advies

Twaalf weken duiken derdejaarsstudenten van de bacheloropleiding International Studies in een casus of probleem van een organisatie die in internationale context opereert. Dit zijn veelal in Den Haag gevestigde (internationale) organisaties, zoals het Ministerie van BuZa en OPCW, maar ook organisaties buiten Den Haag zoals Google, Starbucks en de OECD. De studenten zetten overal hun academische kennis om in praktisch advies te geven binnen hun Practising International Studies course (PRINS).

Dopper-prijs voor project UNPLASTIC

Studenten van het Leiden University College The Hague gaan de strijd aan met plasticvervuiling en de eerste winst is binnen: de Dopper Changemaker Challenge 2019. Met de opbrengst ontwikkelen ze lespakketten voor docenten biologie of economie over de hele wereld.

Population Health Management

Binnen de gezondheidszorg is steeds meer aandacht voor preventie, levensstijl en vroegtijdige interventies. Population Health Management, het bestuderen van de transitie van gezondheid naar ziekte in de populatie en onderzoek hoe de kans op ziekte verkleind kan worden, is dan ook een belangrijk thema voor het LUMC. Daarbij worden interventies om de gezondheid van mensen te bevorderen ontwikkeld en getoetst. Vanwege de grootstedelijke samenstelling van de Haagse bevolking met specifieke gezondheidsvraagstukken, zoals bijvoorbeeld diabetes, zullen we rond dit thema nauw samenwerken in Den Haag.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.