Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Het onderwijs in Den Haag heeft een sterke basis in het onderzoek. Naast bachelor- en masteropleidingen biedt de universiteit ook voor scholieren, professionals en andere geïnteresseerden mogelijkheden om zich te ontwikkelen.

Bachelors en masters

In Den Haag volgen zo'n 5.300 studenten een bachelor- of masteropleiding. Daarnaast biedt de universiteit clusters van bijvakken: minoren. Sommige daarvan bieden we aan samen met de Haagse Hogeschool.

Leiden University College The Hague

Leiden University College The Hague (LUC) is het internationale honours college van de Universiteit Leiden, gevestigd in Den Haag. Het biedt gemotiveerde en getalenteerde studenten uit de hele wereld een innovatieve bacheloropleiding Liberal Arts & Sciences. Het is een combinatie van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en exacte wetenschappen. De focus ligt, zoals in veel Haagse activiteiten van de Universiteit Leiden, op complexe mondiale vraagstukken. 

Onderwijs voor professionals

De universiteit heeft bovendien een groeiend aanbod in onderwijs voor professionals, het zogeheten postinitiële onderwijs, in de vorm van cursussen, deeltijdopleidingen en leergangen.

Summerschools

Campus Den Haag biedt een ruim aanbod aan Engelstalige summer schools. Bijvoorbeeld de Frontiers of Children’s Rights of Preventing Violent Extremism.

Aanbod voor scholieren

Er zijn pre-university programma’s voor nieuwsgierige scholieren in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

MOOCs vanuit Den Haag

Vernieuwende vormen van online onderwijs, zoals de Massive Online Open Courses (MOOCs), blijken zeer succesvol in het op afstand en wereldwijd bereiken van grote nieuwe doelgroepen, ook vanuit de opleidingen in Den Haag.  MOOCs zoals International Law in Action in The Hague, International Criminal Justice, of International Arbitration and Investment Litigation zijn wereldwijd te volgen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.