Universiteit Leiden

nl en

Wiskunde en Natuurwetenschappen

Kwaliteit en integriteit

De faculteit staat voor onderzoek van hoogstaande kwaliteit. Een integere en betrouwbare beoefening van de wetenschap staat bij ons centraal.

Wetenschappelijke integriteit

Een integere en betrouwbare beoefening van wetenschap staat bij ons centraal; men moet er op kunnen vertrouwen dat ons onderzoek op een zorgvuldige, eerlijke, controleerbare, onpartijdige en onafhankelijk manier wordt uitgevoerd.
Meer over integriteit

Onderzoeksbeoordeling

Om de kwaliteit van ons onderzoek te waarborgen, beoordeelt een commissie van externe experts onze instituten.
Meer over onderzoeksbeoordeling

De kwaliteit, maatschappelijke relevantie en levensvatbaarheid van de onderzoekslijnen van de acht instituten van de faculteit behalen in deze evaluaties scores van zeer goed tot excellent.

Onderzoek met proefdieren

Binnen de Universiteit Leiden doen we soms ook onderzoek met proefdieren. Dit doen we alleen als hiervoor geen alternatief is, en we de onderzoeksvraag niet op een andere manier kunnen beantwoorden. We zijn ons bewust van het feit dat we bij dierproeven extra zorgvuldig moeten zijn. Bij die zorgvuldigheid hoort ook transparantie, die gewaarborgd wordt volgens de Transparantieovereenkomst Dierproeven.

Meer informatie over onderzoek met proefdieren, en hoe we dit afwegen en verantwoorden, lees je in ons dossier Onderzoek met Proefdieren.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.