Universiteit Leiden

nl en

Wiskunde en Natuurwetenschappen

Profielwerkstukken

Heb je problemen met het opstellen van een goede onderzoeksvraag? Vind je het lastig goede informatie te vinden? Of kom je net niet uit dat ene belangrijke detail? De Universiteit Leiden helpt jou op weg!

Loket Profielwerkstukken

Wil je aan de slag met je profielwerkstuk en heb je inspiratie of hulp nodig? Het Loket Profielwerkstukken van de Universiteit Leiden helpt je op weg. Je vindt er onder andere een stappenplan voor een onderzoekscyclus, een bronnenwijzer en informatie over onderzoeksmethoden. Maar ook tref je er volop ideeën en voorbeelden, en kun je er vragen stellen. 

Profielwerkstuk over bètavak

Op deze pagina vind je informatie die nuttig is als je een profielwerkstuk wil maken  over een van de bètavakken biologie, scheikunde, natuurkunde of sterrenkunde.

Biologie

Stel je vraag

Overweeg je een profielwerkstuk over biologie te maken en heb je daarover een vraag? Mail dan naar ambasbio@science.leidenuniv.nl. Vermeld in je mail je naam, je schooltype, je profiel en in welke klas je zit.

Eerder gestelde vragen

Eerder gestelde vragen over biologie vind je hier.

Scheikunde

Suggesties

Test de wasmiddelenreclame, hoe gevaarlijk zijn paddo's, en welke boodschap geeft je zweet af? Suggesties voor profielwerkstukken over scheikunde vind je hier.

Eerder gestelde vragen over scheikunde vind je hier.

Natuurkunde en Sterrenkunde 

Bekijk de mogelijkheden voor hulp bij een profielwerkstuk over Natuur- of Sterrenkunde op de website van Loket Profielwerkstukken.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.